Egzamin wstępny 2019 aplikacja radcowska /adwokacka

• Autor wątku Autor wątku 2019ola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Cześć.

Mam zamiar podejść w tym roku do egzaminu wstępnego na aplikację radcowską, a w listopadzie na sędziowską. To moje pierwsze podejścia, obroniłam się na początku czerwca, zrobiłam miesiąc przerwy i... zaczęłam naukę od 1 lipca. Zgromadziłam już testy Stepaniuka i Jabłońskiej & Karpińskiej, pakiet z tekstami ustaw, książkę Helioszowej... Trochę pieniędzy poszło :D Chcę jeszcze dokupić testy on-line i tu mam dylemat pomiędzy testami z CHBecka a testami z ArsLege. Czy ktoś z Was ma może porównanie? Testując darmową wersję z konstytucji na Becku podoba mi się wykres, na którym można zaplanować powtórki i sprawdzić aktualny stan wiedzy.

Miss_S zdecydowanie lepiej. :)
W takim razie walczmy dzielnie, powodzenia!;)

Honey Bunny, podobnie jak ty podchodzę i do radcowskiej i do sędziowskiej. Polecam testy becka, moim zdaniem są trudniejsze. Mam wykupiony dostęp do obu. Testy z ars lege dają złudne poczucie, że jest się dobrze nauczonym bo są proste.

Ja nie wiem jak ogarnąć ksh... Mózg mi się buntuje czytając to. Postanowiłam, że najpierw pouczę się na testach, żeby zrobić wstęp a następnie przeczytam kodeks a Wy jakie macie sposoby na spółki?

KarolinaGromek napisał:
Ja nie wiem jak ogarnąć ksh... Mózg mi się buntuje czytając to. Postanowiłam, że najpierw pouczę się na testach, żeby zrobić wstęp a następnie przeczytam kodeks a Wy jakie macie sposoby na spółki?

Wydaje mi sie, ze nie ma innego sposobu jak robienie testów do znudzenia, az wejdzie w krew. Objętościowo materiału jest tyle, ze nawet połowy sie nie zapamięta. Ja duzo odpowiedzi intuicyjnie zaznaczam mimo, że nie znam prawidłowej odpowiedzi. Warto tez spojrzeć na to co pojawiało się w poprzednich latach. Dzisiaj kończę KC - zobowiązania, przebrnąłem przez sprzedaż i inne umowy. KPC, KK i KW mam za sobą, wiec robię tylko testy. Jutro KPK :( Te mniej ważne ustawy zostawiam na pózniej. Zaczynam od tego, czego jest najwiecej.

Nie jestem przekonana, czy same testy z tej kobyły wystarczą. Po najważniejszych ustawach ksh jest kolejną z której trafia się najwięcej pytań, w ubiegłym roku aż 8. Może jest ktoś kto już zdał egzam i może podpowiedzieć, czy testy z ksh wystarczą i jeśli to które lepiej ars lege, czy Stapaniuk? Chyba źle się nastroiłam na te ksh 😒😒😛😛

Odpusciłąm sobie arslege, poziom niektórych pytań żenujacy :mad:, co roku fala krytyki pod postami arslege na fb. A Beck trafił w tamtym roku 120 punktów. Racjonalnosć przede wszystkim :D

Sam stepaniuk wystarczy. Szkoda czasu i kasy na inne testy.

Jagienka85 napisał:
Sam stepaniuk wystarczy. Szkoda czasu i kasy na inne testy.

Pewnie starczy. Jednak ja wolę mieć i papier i wersję elektroniczną testów Becka. Nie wyobrażam sobie ciągnąć tej papierowej cegły gdziekolwiek :)

_Honey_Bunny_ napisał:
Pewnie starczy. Jednak ja wolę mieć i papier i wersję elektroniczną testów Becka. Nie wyobrażam sobie ciągnąć tej papierowej cegły gdziekolwiek :)

Wystarczy wersja elektroniczna Stepaniuka. Po co placic dwa razy za to samo.

Ja ze Stepaniukiem w wersji papierowej stosuję metodę bardzo prymitywną otóż wyrywam sobie blok tematyczny dziele na cztery części które spinam 😏

A czy z ksh pomijacie tytuł IV łączenie, podział i przekształcanie? Zgodnie z wykazem ars z czego trafiały się pytania to w ubiegłych latach z teho pytań nie było? Potwierdzicie?

Cześć! W 2018 r. utworzyłam startup Zostań aplikantem. Początkowo była to tylko aplikacja mobilna, a od tego roku także serwis internetowy z około 11 tys. pytaniami. Mamy już sporą grupę Użytkowników, ale jak to ze startupami bywa, pewnie wiele osób jeszcze o nas nie słyszało, stąd mój post na tym forum.

Kilka lat temu zdałam egzamin na aplikację adwokacką (139 pktów). Testy układałam/weryfikowałam sama. Zwłaszcza przy „mniejszych” ustawach zwracałam uwagę, żeby tworzyć pytania do tych przepisów, o które mógłby zapytać egzaminator. Więcej o nas znajdziecie na naszej stronie lub FB (gdzie zamieszczamy też przydatne informacje do egzaminu).

Hej,

Mam na sprzedaż nowe Testy Stepaniuka Egzamin na aplikację radcowską 2019 i nową książkę Heliosz. Czy jest ktoś zainteresowany?

annazet91 napisał:
Hej,

Mam na sprzedaż nowe Testy Stepaniuka Egzamin na aplikację radcowską 2019 i nową książkę Heliosz. Czy jest ktoś zainteresowany?

ja nową Heliosz mogłabym kupić, jaka cena i skąd odbiór lub wysyłka? z którego roku książka?

Ania_ZAP napisał:
Cześć! W 2018 r. utworzyłam startup Zostań aplikantem. Początkowo była to tylko aplikacja mobilna, a od tego roku także serwis internetowy z około 11 tys. pytaniami. Mamy już sporą grupę Użytkowników, ale jak to ze startupami bywa, pewnie wiele osób jeszcze o nas nie słyszało, stąd mój post na tym forum.

Kilka lat temu zdałam egzamin na aplikację adwokacką (139 pktów). Testy układałam/weryfikowałam sama. Zwłaszcza przy „mniejszych” ustawach zwracałam uwagę, żeby tworzyć pytania do tych przepisów, o które mógłby zapytać egzaminator. Więcej o nas znajdziecie na naszej stronie lub FB (gdzie zamieszczamy też przydatne informacje do egzaminu).
Ktoś sprawdzał?

Rumba napisał:
ja nową Heliosz mogłabym kupić, jaka cena i skąd odbiór lub wysyłka? z którego roku książka?

60 zł + kw, najnowsze wydanie, 2019 :)

Sleibhin napisał:
Ktoś sprawdzał?

Każdy może sprawdzić, testy z konsty są open. Zrobiłam częsć jak dla mnie bardzo interesująco, skala trudnosci porownywalna z Beckiem, więc jest bardzo nieźle :D

Miss_S napisał:
Każdy może sprawdzić, testy z konsty są open. Zrobiłam częsć jak dla mnie bardzo interesująco, skala trudnosci porownywalna z Beckiem, więc jest bardzo nieźle :D
Becka pozycjonujesz wyżej od ArsLege?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót