M
Malina2017
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
A tak w ogóle to nie macie co dramatyzować jeśli chodzi o egzamin wstępny. Kolokwia na aplikacji to dopiero jest wyczyn
:x
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
a ile czasu musisz poświęcić na prace, ze myślisz o jej porzuceniu ?KarolinaGromek napisał:Nikt nie dramatyzuje. Poza tym na pewno świetnie sobie damy radę. jeśli chodzi o weekend to ja odpoczęłam i bardzo się cieszę. Wkrótce wybory i znowu masę czasu będę musiała poświęcić jako urzędnik wyborczy, dlatego mam nową rozkminę, czy zrezygnować i czas poświęcić na naukę, czy jednak szkoda mi porzucić dodatkowego zajęcia na wypadek gdby egzam nie wyszedł...
Pawmar123 napisał:a ile czasu musisz poświęcić na prace, ze myślisz o jej porzuceniu ?
KarolinaGromek napisał:Ja zaczęłam od kc ale robię od nowa ars i Stepaniuka bo wciąż czuję niedosytray a z tych małych co udało Ci się już przerobić i co z doświadczenia polecasz przerobić jako pierwsze? Wiem że samorząd i wekslowe a coś jeszcze poza tym?
Pegaz Z napisał:Czy tylko ja jestem zażenowany jak wychodzą mi testy z KK?Chyba trzeba będzie zrobić z tego notatki :wow: bo inaczej nie potrafię tego wbić.
Jak idzie nauka podczas długiego weekendu tak w ogóle?![]()
Pegaz Z napisał:Czy tylko ja jestem zażenowany jak wychodzą mi testy z KK?Chyba trzeba będzie zrobić z tego notatki :wow: bo inaczej nie potrafię tego wbić.
Jak idzie nauka podczas długiego weekendu tak w ogóle?
juliette95 napisał:ja też mam problem z karnym - mimo piąteczek z karnego na studiach + specjalizacji karnej... no i na karnym poległam w zeszłym roku, coś jest z tym KK...
u mnie dramat, zwolnione obroty, już się nawet chciałam poddać, ale rok temu zaczęłam naukę we wrześniu i to nawet nie na początku, więc jest dobrze...
btw. robicie testy ze Stepaniuka? czy ktoś z was leci na testach z zeszłego roku? ja przyznam szczerze, że bardzo pilnuję przepisów, które się zmienily, no ale jakoś tak szkoda mi było kupować nowe testy... ale nie wiem, czy to nie jest za bardzo ryzykowne
juliette95 napisał:ja też mam problem z karnym - mimo piąteczek z karnego na studiach + specjalizacji karnej... no i na karnym poległam w zeszłym roku, coś jest z tym KK...
u mnie dramat, zwolnione obroty, już się nawet chciałam poddać, ale rok temu zaczęłam naukę we wrześniu i to nawet nie na początku, więc jest dobrze...
btw. robicie testy ze Stepaniuka? czy ktoś z was leci na testach z zeszłego roku? ja przyznam szczerze, że bardzo pilnuję przepisów, które się zmienily, no ale jakoś tak szkoda mi było kupować nowe testy... ale nie wiem, czy to nie jest za bardzo ryzykowne
KarolinaGromek napisał:Sporo. Narada, na którą trzeba dojechać do innego miasta. Później dyżury. Przeprowadzenie naboru do okw. Przygotowanie szkolenia, później jego przeprowadzenie. Akurat caly wrzesień na pełnych obrotach. Poza tym strasznie stresująca robota. Współpraca z samorządami nie jest łatwaa jak jeszcze w pracy mi wypadnie nadmiar roboty to sie zakopie chyba
nie no już nie marudzę jakoś spróbuję ogarnąć
![]()
..Daniel.. napisał:Trochę przesadzasz, bo zdecydowaną większość tych czynności wykonasz po egzaminie wstępnym, a wiem to jako były urzędnik wyborczy.
oliwiabb napisał:Ja to prawie nic nie robiłam :/ a do przerobienia mam jeszcze polowe kpc, kpk i kpw i małe ustaway. Chce skończyć w 2 tyg a później powtarzac. Tylko ze np ksh robiłam na poczatku całej nauki i muszę wiele rzeczy powtórzyć. Ogólnie te postępowania są dla mnie łatwe. Najgorzej właśnie idzie mi zapamiętanie szczegółów z kc ksh i konstytucji. W karnym pracowałam jako asystent przez dwa lata wiec z tym nie mam większego problemu.
Jakich małych ustaw uczycie się bardziej szczegółowo a które odpuszczacie?
KarolinaGromek napisał:No coś Tynarada już w tym tygodniu. Dyżury obowiązują raz lub dwa razy w tygodniu akurat przez wrzesień. Kompletowanie okw również do końca września. Od ubiegłych wyborów mamy nowy twór samozgloszeń, nie wiem czy miałeś okazję z tym pracować, ale ogarnąć je przy napływie to istna masakra. Jedynie mogłabym przerzucić na początek pazdziernika szkolenie okw, ale przygotować też się trzeba.