Egzamin wstępny 2019 aplikacja radcowska /adwokacka

• Autor wątku Autor wątku 2019ola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
malwina90 napisał:
A jakie robisz tylko z heliosz? :cool:

Prokuratura, własność lokali, prawa konsumenta,spółdzielcze i spółdzielnie, nieuczciwa konkurencja, własność przemysłowa, gospodarka nieruchomościami, stowarzyszenia, system ubezpieczeń społecznych, wypadki przy pracy, prawo zamówień publicznych :)

namówiliście mnie :ok:
wyciągnęłam tą cegłę Stepaniuka i KRO robię z niego. Idzie mi tak wolno.... nie mogę się skupić na pytaniach:mad: chyba mam ADHD :confused: Podziwiam Was za wytrwałość przy tej cegle :ok:

Ali155 napisał:
Prokuratura, własność lokali, prawa konsumenta,spółdzielcze i spółdzielnie, nieuczciwa konkurencja, własność przemysłowa, gospodarka nieruchomościami, stowarzyszenia, system ubezpieczeń społecznych, wypadki przy pracy, prawo zamówień publicznych :)

Po co Ci prawo zamówień publicznych i własność przemysłowa? Nie ma ich w tegorocznym wykazie :)

Rododendro - dla mnie właśnie przez to Stepaniuk jest mega niewygodny :/ Wkurza mnie to zasłanianie odpowiedzi.

Ali155 napisał:

Hej przecież połowy tych ustaw nie ma w wykazie na ten rok:-o

Tracę motywację. Co robicie aby się zebrać? Bo czas mnie na ten moment nie mobilizuje (a raczej jego brak) :o

W sumie to wiem, że są osoby co właśnie w tyle dni ogarniały dopiero wszystko od początku, więc powtórka nie powinna sprawiać problemu. Jednak już po prostu patrzeć na to wszystko nie mogę. Robię handel i nie mogę tego ścierpieć. :brawo:

Właśnie skonfrontowalem się z wykazem i 9 ustaw mniej niż planowałem hahah więcej czasu na powtórkę 😃

Pegaz Z napisał:
Tracę motywację. Co robicie aby się zebrać? Bo czas mnie na ten moment nie mobilizuje (a raczej jego brak) :o

W sumie to wiem, że są osoby co właśnie w tyle dni ogarniały dopiero wszystko od początku, więc powtórka nie powinna sprawiać problemu. Jednak już po prostu patrzeć na to wszystko nie mogę. Robię handel i nie mogę tego ścierpieć. :brawo:
Ja mam teraz tak ze testy mogę robić ostro ale czytanie heliosz to dla mnie mordęga :( wiec zobacz co ci teraz najlepiej wchodzi czy testy czy ustawy czy jeszcze coś innego :)

Teraz mam tak, że czego nie robię to mam jakąś mgłę. Może powinienem po prostu zająć się czymś zupełnie innym, ale jak o tym pomyślę to zżerają mnie wyrzuty sumienia.

Może wystarczy odstąpić od tego strasznego handlu :grin:

Sorry, że narzekam, ale jakoś dajecie mi siłę żeby jednak nie odpuszczać i ciągle walczyć. No i w kupie siła :) :!:

Pegaz Z napisał:
Teraz mam tak, że czego nie robię to mam jakąś mgłę. Może powinienem po prostu zająć się czymś zupełnie innym, ale jak o tym pomyślę to zżerają mnie wyrzuty sumienia.

Może wystarczy odstąpić od tego strasznego handlu :grin:

Sorry, że narzekam, ale jakoś dajecie mi siłę żeby jednak nie odpuszczać i ciągle walczyć. No i w kupie siła :) :!:
Miałem tak i mimo wyrzutów zrobiłem cały dzień wolny poczytałem książkę obejrzałem serial i już jest oki :)

Ali155 napisał:
Ja mam teraz tak ze testy mogę robić ostro ale czytanie heliosz to dla mnie mordęga :( wiec zobacz co ci teraz najlepiej wchodzi czy testy czy ustawy czy jeszcze coś innego :)

Ja mam z Helioszową podobnie, jednak zależnie od tematu. O ile Konstytucję łyknęłam szybko, tak w prokuraturze czytałam momentami jedno zdanie po kilka razy, bo nie docierał do mózgu żaden sygnał :D

_Honey_Bunny_ napisał:
Ja mam z Helioszową podobnie, jednak zależnie od tematu. O ile Konstytucję łyknęłam szybko, tak w prokuraturze czytałam momentami jedno zdanie po kilka razy, bo nie docierał do mózgu żaden sygnał :D

Mi się już nawet lepiej ustawy czytało niż ją ;p

Ali155 napisał:
Miałem tak i mimo wyrzutów zrobiłem cały dzień wolny poczytałem książkę obejrzałem serial i już jest oki :)

Ja nie potrafię w ogóle odpuścić, testy idą tak sobie, co jest mega przybijające...

Ja stwierdziłem jednak, że nie kupuje Heliosz. W lipcu i sierpniu to czego miałem się nauczyć - nauczyłem. Teraz trzaskam równo testy z ars i Stepaniuka i ewentualnie coś doczytuje. Najlepsza forma powtórki dla mnie. Przerobię jeszcze kilka drobniejszych ustaw.

Jak Wam idą testy? Czy tylko ja ciągle popełniam głupie błędy?

Myślę że bez Heliosza się obejdzie. Gorzej bez Stepniuka 😊 matko kochana skończyłam powtórkę kpk! Zaraz chyba zacznę powtórkę testową ksh kończyć bo na razie w polowie utknęłam albo kurde wreszcie te samorządy ruszę. Kuzwa sama nie wiem co pierwsze... ;)

Ostatnia edycja:
agnieszkas01 napisał:
Jak Wam idą testy? Czy tylko ja ciągle popełniam głupie błędy?

Ja też tak mam. Robię coś co zasadniczo wiem i powinienem dobrze rozwiązać, a potrafię popełnić głupi błąd. Nie wiem, obwiniam za to stres przed zbliżającym się egzaminem. Jest ogromna różnica rozwiązywania testów ze stresem i bez stresu. Wiem, ze łatwo się gada, ale niestety musimy stres eliminować. No i do czasu egzaminu nauczyc się z nim zwalczyć, bo myśle, ze przez stres sporo punktów odpada.

Ja właśnie siedzę i oglądam jakiś serial. Odpoczywam za wasza namowa, mam nadzieje, ze zaraz nabiorę sił i wrócę do nauki 😀

Pegaz Z napisał:

zmęczenie robi swoje .. wszyscy mamy już dość. Do tego stres robi swoje. Ale pamiętaj, że to już ostatnia prosta. Jeszcze chwila i będziemy mieć egzamin za sobą.

Ważne to umieć rzeczywiście odpocząć, wyłączyć się. Ja mam małe dzieci więc mam rozrywkę z automatu :tuptup: ale chwila relaksu, odświeżenie głowy jest niezbędne dla każdego.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót