Z tego co wiem to z niektórych ORA już otrzymali listy
K.J.Kali napisał:
Oczywiscie ja rowniez jestem za , ale co dalej ? Slyszalam , ze to walka z wiatrakami i tylko przedluzamy swoje nadzieje

. Osobiscie nikogo nie znam komu by sie udalo , ale pocieszyla mnie wypowiedz matikb76 , dzieki . Co dokladnie Twoi znajomi zawarli w odwolaniu ?
Udało im się w 2008 roku.
Nie wiem musicie myśleć nad jakimś uzasadnieniem bo szansę macie.
W tamtym roku koleżanka z grupy ze studiów się odwoływała i niestety jej się nie udało.
Myślcie może coś wam się uda, trzeba przeanalizować każde słowo pytania
dla mnie kontrowersyjne pytania:
144. Zgodnie z ustawą o radcach prawnych, skarga do sądu administracyjnego od ostatecznej decyzji Ministra Sprawiedliwości, wydanej w wyniku odwołania od uchwały Prezydium Krajowej Rady Radców Prawnych, w sprawie zawieszenia prawa do wykonywania zawodu, służy:
A. dziekanowi rady okręgowej izby radców prawnych,
B. Prezydium Krajowej Rady Radców Prawnych,
C. Prezesowi Krajowej Rady Radców Prawnych.
139. Zgodnie z ustawą – Prawo o ustroju sądów powszechnych, organem właściwym do rozpatrzenia skargi dotyczącej działalności prezesa sądu apelacyjnego jest:
A. Pierwszy Prezes Sądu Najwyższego,
B. Krajowa Rada Sądownictwa,
C. kolegium sądu apelacyjnego.
112. Zgodnie z ustawą o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym, w sprawach ustalenia lokalizacji inwestycji celu publicznego o znaczeniu
powiatowym i*gminnym, decyzje wydaje:
A. marszałek województwa,
B. wojewoda,
C. wójt, burmistrz albo prezydent miasta.
Szukajcie może coś znajdziecie. Ja mam prawowstręt po nauce i nie bardzo mi się chce główkować nad tym