L
liyaah
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 40
Larosa napisał:Z OIRP WARSZAWA jeszcze nie ma wyników. Trzeba sprawdzać stronę ewnar![]()
oficjalnie mają być w poniedziałek. mówili może o której godzinie ??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Larosa napisał:Z OIRP WARSZAWA jeszcze nie ma wyników. Trzeba sprawdzać stronę ewnar![]()
Jurysprudensja napisał:A propos sytuacji z 99 punktami. Jak wygląda odwoływanie sie? Robił to ktoś kiedyś? Udało sie komuś? Sama nie mam jeszcze wyników i pewnie jeszcze troche poczekam, poszlo mi nie za dobrze, ale rozważam różne sytuacje.
LawMore85 napisał:Propo odwołań - z jednej strony przyszłego, dobrego prawnika powinna cechować nieustępliwość i zasada " jak nie drzwiami, to oknem", ale... Trzeba mieć jeszcze jakieś podstawy prawne do odwołania. Gdybym był w sytuacji, że dostanę 98 - 99 punktów, to najpierw zacząłbym od wglądu w swoją kartę odpowiedzi.
Jurysprudensja napisał:Dokładnie o takie rzeczowe odwolanie mi chodzi. Wiadomo, że nie wypada nawet startować z jakimś bełkotem, no ale w przypadku jednego punktu a nuż coś się znajdzie. A jak wygląda taki wgląd do karty?
Jurysprudensja napisał:Dokładnie o takie rzeczowe odwolanie mi chodzi. Wiadomo, że nie wypada nawet startować z jakimś bełkotem, no ale w przypadku jednego punktu a nuż coś się znajdzie. A jak wygląda taki wgląd do karty?
LawMore85 napisał:
nnen napisał:Widzieliście, że RP wstawiła wstępne statystyki wyników z Warszawy? A ja np. ciągle nie mam ze swojej komisji wyników...
Justyna202 napisał:Ja też nie mam....byłam w KE1
nnen napisał:Ja bylam w KE2 i widzę na RP już procent zdawalności i przez to jak głupia odświeżam stronę![]()
Bronię się!Luc777 napisał:"Zgadzam się z luloo2, że dedukcja i logika to klucz do zdania tego egzaminu"
Tak niestety nie jest. Dedukcja potrzebuje materiału - trzeba znać i rozumieć przynajmniej podstawowy korpus norm zasad z danej ustawy, aby móc sensownie dedukować. Co złe na wejściu - to złe na wyjściu. Robienie wielu testów może dać pewną wiedzę, ale najpewniejsza wiedza to z samych źródeł. Nie macie prawdziwej wiedzy = błąd materialny rozumowania, nie stosujecie poprawnych form rozumowania = błąd formalny, brak wynikania.