Egzamin wstępny na aplikację adwokacką i radcowską 2018

• Autor wątku Autor wątku ubez1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A powiedzcie mi moi drodzy ile sie czeka na wyniki po egzaminie?

To czekanie na wyniki jest dość ciekawe, bo albo źle szukałem, albo nie ma konkretnego terminu, ale z tego co czytałem na forum poprzednich roczników- to jakieś 3-4 dni :D więc szybko.

Chyba niektórzy mieli już 2 dni po egzaminie, ale tak jak piszesz Pegaz, konkretnego terminu dla wszystkich nie było. ArcticBunny podziwiam w takim razie za stalowe nerwy, ja nie wytrwałabym w niewiedzy do dnia przed egzamem😅

Ostatnia edycja:
ola_z napisał:
ps. Czy ma ktoś do sprzedania aktualnego Stepaniuka w oryginale?

Mam do sprzedania: Aplikacja radcowska. Pytania, odpowiedzi, tabele - autor: Mariusz Stepaniuk, wydanie 2018.

Pegaz Z napisał:
9:30? :D wow! Ja zdaję w Warszawie i póki co to nawet mi dokumentów nie zweryfikowali. A co dopiero już konkretna godzina :D Ale się już nie śmieję, bo nie wiem co to u mnie będzie.
Czyli nie tylko u mnie jeszcze ten magiczny status wisi.

Sordna napisał:
Dzięki za rady ;)
Kupiłam jeszcze tą książkę Aplikacja Last minute - jesCze nie zdążyłam jej przejrzeć.
Co w niej jest? Nie znam tej publikacji :roll:

Rok temu w Gdańsku wyniki na adwokacką i radcowską były już następnego dnia popołudniu, więc bardzo szybko :)

W Warszawie na wszystko jest czas :D Liyaah - znasz może mniej wiecej czas oczekiwania dla Warszawy?

Pegaz Z napisał:
W Warszawie na wszystko jest czas :D Liyaah - znasz może mniej wiecej czas oczekiwania dla Warszawy?

Chyba zazwyczaj są w środę po egzaminie.. Jakoś te 4 dni będziemy musieli wytrzymać :D

Na ewnarze jest info, że Warszawa ma egzamin na 11:00

29 września 2018 r. (sobota) godz. 11.00 - egzamin wstępny na aplikację radcowską.

m.charlotte napisał:
Chyba zazwyczaj są w środę po egzaminie.. Jakoś te 4 dni będziemy musieli wytrzymać :D

Dokładnie - inne OIRP mają wyniki już w pon/wt i jest to mega stresujące :P

to ja wnioskuję, żeby inne izby też czekały do środy :mad:
ps. prawo o ustroju sądów powszechnych- dawałam znać, że arslege nie bardzo zaktualizowane, ale testy Stepaniuka też nie :( Trzeba być czujnym :)

Ostatnia edycja:
zaraz adm poda ci odpowiedni paragraf regulaminu który został naruszony, mój też został usunięty a podałam godzinę i zapytałam jak tam nauka. Wcześniejsze posty też podają godziny i miasta a nie zostały usunięte

kochani jak przygotowania?, powiedzcie jak godzicie naukę nowego materiału i powtórki tego co już nauczone?

Ja mam w planach do 20 września zrobić jeszcze kpk i ksh bo tego nie ruszyłam i zrobić jeszcze kodeks karny skarbowy, wykroczeń i pare małych ustaw na które starczy czasu. Od 20 odkładam arslege, zaczynam Stepaniuka w tym zakresie, który zrobiłam na arslege w celu powtórki, plus książka Heliosz od deski do deski w celu powtórki (mam urlop 2 tygodnie przed egzaminem). Moja koleżanka zdała za 3 razem, według niej kluczem do sukcesu był Stepaniuk parę dni przed egzaminem czytany dosłownie jak książka, od deski do deski :) A ja mam pytanie, czy robiliście z KK część szczególną?

Ostatnia edycja:
Ja do 20 mam zamiar powtórzyć ile się da a od 20 zaczynam robienie testów z zeszłych lat podobno warto zarówno notarialna jak i komornicza i adwokacka/radcowska

Też o tym słyszałam, dlatego wydrukowałam sobie testy od 2013 r. i będę robić. Wiem, że są na arslege dostępne ale wolę w papierze żeby móc pokreślić, porównać itd. :)

Polecam jeszcze wcześniejsze np 2011 bo na egzaminie w 2017 sporo padło właśnie z 2011 :)

Oo, aż tak daleko się nie cofałam :rolleyes: ale dzięki za informacje, wydrukuje jeszcze 2011 i 2012 :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót