Egzamin wstępny na aplikację adwokacką i radcowską 2018

• Autor wątku Autor wątku ubez1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dziękuje za wsparcie !
Powiedzcie jak robicie tego stepaniuka jak tam tyle nieaktualnych rzeczy ?

Mam identycznie, odnoszę wrażenie, że bardziej wczuwam się we wlaściwą ustawę, odpowiadam intuicyjnie niż pamiętam przepis... Odnoszę wrażenie, że nie pamiętam już nic z KPC, Konstytucji, KK nie wspominając już o ustawach, które robiłam miesiąc temu... No nic, trzeba zrobić powtórkę ze Stepaniukiem, bo czarno to widzę :(

Ja przerobiłem handlowe, admina, konstytucję i ustawy o adw. i r pr.

A jak wracam do testów z handlowego to nic nie pamiętam :-)

Rok temu właśnie przez te w/w ustawy zawaliłem egzamin, bo zabrakło 7 punktów :-)

Bądźmy dobrej myśli. Mnie czeka jeszcze KC, KPC, KK i KPK czyli "creme de la creme" :-)

ola_z napisał:
Dziękuje za wsparcie !
Powiedzcie jak robicie tego stepaniuka jak tam tyle nieaktualnych rzeczy ?

W książce jest mało zmian. Gorzej, ze nie ma testów z ustaw, ktore nas obowiązują np. o Krajowej Radzie Sądownictwa.

e-azy napisał:
W książce jest mało zmian. Gorzej, ze nie ma testów z ustaw, ktore nas obowiązują np. o Krajowej Radzie Sądownictwa.

Ze strony c.h.beck można pobrać testy do tych nowych ustaw, które nas obowiązują - do Krajowej Rady, Prokuratorii, terminów zapłaty w transakcjach handlowych.

Widziałam - dobre i to. Czekam jednak na kolejne aktualizacje do pozostałych ustaw. Zostało mi ksh, później powtórka.

Ja "jedynie" prawie wszystkie kodeksy :D nie mowiąc o tym, że rzeczy typu autorskie - nie tykam

Ja też mam wrażenie, że rozwiązuje te testy w dużej mierze na wyczucie.. Nie wiem, czy jest ktoś, kto byłby w stanie nauczyć się absolutnie wszystkiego, no chyba że miałby pamięć fotograficzną ;)

Trzeba sie wczytać w pytania i robić je drogą eliminacji bo tu ucieknie słowo, tam coś dodali i nagle wydaje się nam że dobrze rozwiązaliśmy a tu psikus i nagle brakuje tego jednego malutkiego pkt. ;p

Hmm...moje posty zniknęły, ale może jednak uda się nam stworzyć listę ustaw znowelizowanych, a nieobjętych dostępnymi aktualizacjami Heliosz/Stepaniuk? :)

Na stronie wydawnictwa beck jest aktualizacja testów Stepaniuka

Mam pytanie środek karny z kodeksu karnego-zakaz zajmowania określonego stanowiska lub wykonywania określonego zawodu orzeka się w jakim wymiarze? Bo zgodnie z kodeksem 1-15 a zgodnie z Heliosz 1-10? Coś przeoczyłam?

Witajcie :) Być może temat już gdzieś się pojawił, także przepraszam jeśli się powtórzy :)
Podchodząc do egzaminu wstępnego na aplikację radcowską w ubiegłym roku w Lublinie na samym początku września otrzymałam informację o zakwalifikowaniu się na egzamin, terminie, godzinie, miejscu gdzie mam się zgłosić itd. W tym roku podchodzę do egzaminu w Warszawie i chciałabym uzyskać informację czy ktoś kto podchodzi do egzaminu w Warszawie dostał już takie zawiadomienie/informację ? Jak dotąd niestety jej nie otrzymałam i nie wiem czy każda izba ma jakieś inne zasady czy też mam uzbroić się w cierpliwość i spokojnie czekać ? Z góry bardzo dziękuję za info :)

ps. w tamtym roku zabrakło mi bardzo niewiele... Mam nadzieję, że ten okaże się szczęśliwy :ok:

Hej, wątek się pojawił, ale admin wyczyścił forum i info brak. Warszawa czeka dłużej. Zdaje się, że jeszcze nikt nie dostał listu - tak przynajmniej sprawa wyglądała jakieś 2-3 dni temu.

ps. Zdaje się, że admin uznał dyskusję " za zbędną polemikę" ???????

§11 Zabronione jest prowadzenie zbędnych polemik, składających się m.in. z dużej ilości krótkich postów bez treści merytorycznej, odbiegających w sposób znaczący od głównego tematu, a także ostrych wypowiedzi i kłótni.
Wszelkie tematy, których forma przyjmie charakter czatu internetowego lub luźnej pogawędki, a które mogą być kontynuowane drogą Prywatnych Wiadomości, komunikatorów internetowych lub e-maili będą zamykane, ewentualnie usuwane będą konkretne posty.
Ocena tematu pod kątem niniejszego § pozostaje w rękach Administratorów i Moderatorów ForumPrawnego.org.

Ostatnia edycja:
Dzięki serdeczne za informację :) Zaczynałam się lekko stresować co może być tego przyczyną bo tak jak wspomniałam wcześniej w poprzednim roku list miałam już dawno... Tak czy owak wielkie dzięki za informację :)
Nauka w toku... Niby człowiek przerobił już materiał ale podczas powtarzania zauważyłam dopiero ile jeszcze nie wiem. Ja uczę się z ustaw, Heliosza i pykam testy na arslege :) Zobaczymy ... Trzymam za wszystkim mocno kciuki :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót