Egzamin wstępny na aplikację adwokacką i radcowską 2018

• Autor wątku Autor wątku ubez1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
No formalnie dopiero od doręczenia uchwały o wyniku egzaminu wstępnego poznamy oficjalne wyniki. Pewnie stąd ta informacja o wstępnych wynikach. W sytuacji, w której zabrakło komuś 1 czy 2 punktów, to chyba faktycznie warto się przejść i sprawdzić.

Natomiast mam nadzieję, że odjąć już nie mogą :D niech tylko dodają :)

annnne napisał:
też mam ten sam problem - 99pkt :(
ja też z trójmiasta. Dzwoniłam dzisiaj do oirp i powiedzieli, że lista wstępna, bo nie podjęto jeszcze uchwały, ale już nikt nie będzie liczył punktów ani sprawdzał prac. Jak dostaniemy uchwałę to możemy podejść sprawdzić pracę i ewentualnie napisać odwołanie.

paulina_l napisał:
Justyna to i tak mega wynik jak na Twoje "warunki" do nauki,możesz być z siebie dumna.

Dziękuję :-) za rok drugie podejście. Pierwsze koty za płoty. Teraz już na spokojnie będę się uczyć ale muszę zacząć dużo wcześniej.

Ja nie mam jeszcze wyników ale sobie sprawdziłam sama bo miałam spisane odpowiedzi na osobnej kartce do 133

ORA Wrocław jeszcze czeka :rolleyes: Sprawdziłam sobie na stronie MS odpowiedzi, niestety nie we wszystkich pamiętam co zaznaczyłam. W tych co pamiętam - 99 pkt... masakra. Mam nadzieję, że ten jeden gdzieś się dozbiera :D

Jeśli ktoś się stresuje, że wynik z soboty może się zmienić - uspokajam, przynajmniej na moim przykładzie, miałem 114 ( lekkie zasko albowiem spodziewałem się mniej) porównałem teraz odpowiedzi na stronie ms ze spisanymi swoimi i się zgadza.

Jamrozowa napisał:
ORA Wrocław jeszcze czeka :rolleyes: Sprawdziłam sobie na stronie MS odpowiedzi, niestety nie we wszystkich pamiętam co zaznaczyłam. W tych co pamiętam - 99 pkt... masakra. Mam nadzieję, że ten jeden gdzieś się dozbiera :D

Myślę, że ten 1, to spokojnie ;)
a ja naliczyłam 110, co do reszty - nie wiem, co zaznaczyłam.. ale strasznie boję się rozczarowania, a wyników dalej nie ma!

pys napisał:
Myślę, że ten 1, to spokojnie ;)
a ja naliczyłam 110, co do reszty - nie wiem, co zaznaczyłam.. ale strasznie boję się rozczarowania, a wyników dalej nie ma!

Przy 110 byłabym spokojna. Zdałam. Justyna 202 powodzenia w przyszłym roku, na pewno Ci sie uda!

Justyna202, kibicowałam Ci mocno- jak matka matce:) Zainspirowałaś tu dużo osób i wielu zaimponowałaś. Trzymam kciuki za Cb i bardzo serdecznie pozdrawiam!

Analizując pytania z tegorocznego testu to swoim poziomem wcale nie odbiegał znacząco od tego co było rok temu - rzekłbym że chyba był nawet prostszy.

maj2018 napisał:
Justyna202, kibicowałam Ci mocno- jak matka matce:) Zainspirowałaś tu dużo osób i wielu zaimponowałaś. Trzymam kciuki za Cb i bardzo serdecznie pozdrawiam!

Wlasnie o to mi chodziło! Marcelo80każdy sądzi wg siebie to prawda - moim zdaniem pytania były bardziej szczegółowe w tym roku.

moniag89 napisał:
Które podejście Justynka ? Masz dziecko? :)

Pierwsze podejście...mam 3 dzieci :-) najmłodsze 3mc :-)

Dziękuję wszystkim za kciuki i miłe słowa...osładzacie mi porażkę :-) Teraz trochę odpoczynku i od nowego roku DO BOJU MATKO!

Justyna202 napisał:
Pierwsze podejście...mam 3 dzieci :-) najmłodsze 3mc :-)

Dziękuję wszystkim za kciuki i miłe słowa...osładzacie mi porażkę :-) Teraz trochę odpoczynku i od nowego roku DO BOJU MATKO!

Kochana dostaniesz się w przyszłym roku na bank ja mam 10 letniego syna tylko jednego a i tak było ciężko to Ty jesteś bohaterką :* mnie w zeszłym roku zabrakło 1 punkta ale się nie poddałam i wszystko wskazuje na to ze tym razem się udało...

marcelo80 napisał:
Analizując pytania z tegorocznego testu to swoim poziomem wcale nie odbiegał znacząco od tego co było rok temu - rzekłbym że chyba był nawet prostszy.

Z pozycji neutralnego obserwatora zawsze to wygląda inaczej. W warunkach stresu łatwiej o błąd merytoryczny lub przy przenoszeniu odpowiedzi na kartę.

Część pytań owszem, była banalna, część bardzo szczegółowa.

Niby łatwe, a zdawalność na poziomie 50 %. Czyli taka norma raczej, jak co roku.

moniag89 napisał:
Kochana dostaniesz się w przyszłym roku na bank ja mam 10 letniego syna tylko jednego a i tak było ciężko to Ty jesteś bohaterką :* mnie w zeszłym roku zabrakło 1 punkta ale się nie poddałam i wszystko wskazuje na to ze tym razem się udało...

:-) koniecznie daj znać jaki wynik ale już Ci cichutko gratuluje :-)

Justyna202 ja też Ciebie podziwiam. Sam musiałem łączyć naukę do egzaminu ze stresującą pracą zawodową (w zupełnie innej branży), opieką nad dzieckiem i jeszcze nad chorym dziadkiem. Więc wiem, co to znaczy uczyć się po nocach w stanie potwornego zmęczenia. Trzymam kciuki za rok za Ciebie!

P.S. luloo - zdałaś?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót