differend
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 068
w wyroku Sąd przyznał alimenty oraz zwrot kosztów wyprawki. egzekucja złożona 12 lat temu. Niestety przez te lata nie otrzymałam zwrotu wyprawki. ostatnio komornik stwierdził, że to wchodzi w alimenty. jednak kilka lat temu składałam pismo, aby ewentualne pieniądze przeznaczać w pierwszej kolejności na egzekucję wyprawki, i wtedy, według tego komornika, były to oddzielne.
Co mam zrobić, aby rozdzielić te składniki egzekucji? Komornik ściąga pieniądze, ale zgodnie z przepisami wszystko idzie na spłatę FA.
w przypadku oddzielenia mogłabym wnosić o podział kwoty uzyskanej od dłużnika, a tak przez 12 lat!! nie mogę dostać zwrotu 1000 zł.
W jaki sposób wymóc na komorniku, aby wyprawka była spłacana, w końcu to inna rzecz niż alimenty.
Co mam zrobić, aby rozdzielić te składniki egzekucji? Komornik ściąga pieniądze, ale zgodnie z przepisami wszystko idzie na spłatę FA.
w przypadku oddzielenia mogłabym wnosić o podział kwoty uzyskanej od dłużnika, a tak przez 12 lat!! nie mogę dostać zwrotu 1000 zł.
W jaki sposób wymóc na komorniku, aby wyprawka była spłacana, w końcu to inna rzecz niż alimenty.