Egzekucja diety radnego

• Autor wątku Autor wątku anyak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anyak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam,
czy można zrzec się diety radnego zajętej przez komornika?

a w jakim celu? zrzekając się nic pan nie zyska, a tak spłaca się dług :)

Chodzi o to, żeby ściągali z mojego byłego męża a nie ze mnie. Ponieważ to on spowodował to zadłużenie, a niestety nie mieliśmy rozdzielności małżeńskiej. Komornik zamiast z niego ściąga ze mnie :(

Jasne, niestety już miałam okazję przekonać się jak działa nasze prawo :( Szybciej umrę ze starości niż doczekam się zwrotu swoich pieniędzy.

Brak środków z twojej diety może spowodować podjęcie dalszych czynności ze strony wierzyciela, które będą jeszcze bardziej uciążliwe dla ciebie.

No i to jest właśnie chore polskie prawo !!! Musze spłacać czyjeś długi, a komornikowi dupy nie chce się ruszyć żeby ściągać od osoby która faktycznie powinna je spłacać. W tym kraju nie warto być uczciwym!

anyak napisał:
Musze spłacać czyjeś długi a komornikowi dupy nie chce się ruszyć żeby ściągać od osoby która faktycznie powinna je spłacać. W tym kraju nie warto być uczciwym!

Winisz komornika za własną ignorancję. Mąż przystawił Ci broń do skroni i kazał podpisywać zgodę na zaciągnięcie długu?

Ja nie wiedziałam o jego zobowiązaniach ponieważ zrobił je bez mojej wiedzy i ukrywał to przede mną. Nigdzie nie ma mojego podpisu.

Ponieważ nie mieliśmy rozdzielności małżeńskiej

Jak widać znamy tu przepisy lepiej od ciebie i jak ci mówimy że za mało to za mało. Albo nam czegoś nie mówisz albo sama czegoś nie wiesz.

Żeby była klauzula na małżonka potrzebna jest jego pisemna zgoda (tak w skrócie).

Było tak jak napisałam, komornikowi jest obojętne z kogo ściągnie, a że mój były jak się okazało to niezły przekręt, więc komornikowi lepiej ściągać ode mnie, powiedział że mogę zakładać sprawę byłemu mężowi żeby mi oddał to co komornik mi zabiera.

Przyszłaś tu po radę czy się powymądrzać? Powymądrzać się możesz na onecie albo wp.pl, pod jakimś artykułem o komornikach i sędziach złodziejach, znajdziesz tam więcej poklasku.

Komornik ściąga z tego na kogo wystawiony jest tytuł wykonawczy a nie z tego komu mu się podoba. Skoro ściąga z ciebie to znaczy że na ciebie wystawiony jest tytuł wykonawczy. W twoim interesie było by się dowiedzieć jak to się stało, a nie lamentować jaki to świat zły i wszyscy złodzieje.

Czy zobowiązanie jest sprzed lutego 2005 r. ? Przed tą datą obowiązywała tzw. cicha zgoda.

Jeszcze jedno pytanie: zobowiązanie z działalności gospodarczej małżonka ?

Na podstawie czego komornik prowadzi egzekucję: nakaz, wyrok , bankowy tytuł itd. ?

Powrót