Egzekucja długu sprzed 10 lat , informacje o dlugu pod nieaktualny adres zameldowania

• Autor wątku Autor wątku hawi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przepraszam, że post za postem, ale jest jeszcze jeden sposób na uzyskanie tych informacji. Można zadzwonić do banku i powinni podać sygnaturę komorniczą i sygnaturę sądową.

w odpowiedzi na Pana maila informuję,że przeciwko Panu prowadzone jest postępowanie egzekucyjne z wniosku firmy windykacyjnej WEH Inwestycje S.A.,która to firma odkupiła zadłużenie od PKP Intercity Sp.z o.o.

Postępowanie egzekucyjne prowadzone jest na podstawie nakazu zapłaty wydanego przez Sąd Rejonowy w Chorzowie.W załączeniu skan nakazu zapłaty wraz z postanowieniem o nadaniu klauzuli wykonalności.

Jeśłi chodzi o sam pozew i mandat to winien Pan wystąpić o takie informacje do wierzyciela bądź Sądu,który wydał nakaz zapłaty ponieważ Komornik nie dysponuje takimi dokumentami

Taka odpowiedz uzyskałem od komornika. Za chwilkę dodam wszystkie sygnatury.

Pokaż ten skan, zamaż dane osobowe. Chodzi o daty

Jasne , tak będzie najprościej , tylko korzystałem z telefonu i tu opcja wklejenia obrazka nie byla widoczna ... Juz wklejam...

Pliki udostępnione z usługi OneDrive - http://1drv.ms/1cyP2fn

Tylko w ten sposób mogę narazie to udostępnić. Wieczorem gdy będę w domu mogę to na komputerze probowac zmniejszyc bo w telefonie i na tablecie jakos mi nie idzie a oryginalnych zdjwc wkleić tu nie mogę - za duże rozmiary.

nieważny meldunek (chociaż to by ułatwiło), ważne zamieszkanie

To raczej moje nierozsądne życie , rzadko szczerze mówiąc przebywałem pod tym adresem . Ciężko mi nawet określić, gdzie się wtedy podziewałem. Ale moja mama , prawilniak , ławnik sadowy, tez nie kojarzy owej korespondencji i długu.A mieszkala tam jeszcze przez dlugi okres tj. do 2011r

Ja tak szczerze mówiąc myślałem że mogę się,odwoływać od lat w których to firma weh inwestycje przejęła dług , bo to chyba ona narobila takich odsetek do tego przy telefonicznej rozmowie właśnie z weh uslyszalem ze próbują sie ze,mną skontaktować pod adresem z 2005r. I to o ta kwestie mi chodzi , nie zalezy mi na przedawnieniu czy jakimkolwiek uchylaniu się od spłaty. Nie podoba mi się tylko wysokie odsetek , i fakt ze skoro od jakiegoś czasu firma ktora przejela zadłużenie to jest weh, nie poinformowala mnie o nim. Pod właściwym adresem , a tylko pod dawno juz nieaktualnym , tym z sądowych nakazów z 2005r.

Czyli będzie trudno wykazać niemożliwość podjęcia korespondencji z sądu. Możesz na wszelki wypadek przejrzeć akta sądowe ale chyba znajdziesz tam nieodebraną i dwukrotnie awizowaną przesyłkę. Oczywiście istnieje szansa, jedna na milion ale zawsze, że w aktach nie znajdziesz tego, bo akurat poczta zgubiła a ktoś klepnął klauzulę bez zwrotki. Wtedy masz drogę otwartą.
W kwestii odsetek to pamiętaj, ze przedawniają się po trzech latach. Sprawdź daty, bo może masz do zapłaty odsetki za 3 a nie za np. 10 lat

Ostatnia edycja:
W takim razie dziękuję bardzo za pomoc i pozdrawiam...

martul56 napisał:
Czyli będzie trudno wykazać niemożliwość podjęcia korespondencji z sądu.
Trzeba zajrzeć w akta, ocenić, poprzypominać sobie co nieco :) Nie wyrokuj tak pochopnie.

Powrót