K
kacper9412
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
Witajcie po długiej przerwie. Piszę dzisiaj do Was, ponieważ mam pewien problem. W ostatni poniedziałek wyciągnąłem ze skrzynki zawiadomienie (wysłane listem zwykłym) zaadresowane do mojego ojca o egzekucji z ruchomości. I tutaj zaczynają się schody. Ojciec od ponad dwóch nie mieszka tutaj gdzie jest zameldowany (czyli razem ze mną), wszystkie jednak pisma przychodzą na mój adres. Próbowałem skontaktować się z komornikiem telefonicznie, napisałem maila, na chwilę obecną jednak nie ma odzewu. Zastanawiam się, czy informacje o jego nowym miejscu zamieszkania dostarczone komornikowi coś zmienią, tzn. czy ta egzekucja będzie przeprowadzona pod jego rzeczywistym adresem zamieszkania, czy raczej ta egzekucja będzie prowadzona w mieszkaniu gdzie ja jestem zameldowany? Czy mogę coś jeszcze zrobić w tej sprawie (oczywiście oprócz spłaty zadłużenia, na które na chwile obecną mnie nie stać)? Zastanawia mnie też to, jaki sprzęt może zabrać komornik? Każdy nawet kilkunastoletni odtwarzacz wideo, jeśli nie mam na to dowodu kupna, faktury? Liczę na Waszą pomoc i z góry przepraszam za kłopot