L
lkasz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Cześć, mam pewien problem. Mianowicie - obecnie, od dłuższego czasu (ponad rok) mieszkam sam w mieszkaniu w którym wcześniej (jakieś 4-5 lata temu) mieszkał mój kuzyn oraz moi rodzice (2 lata temu). Problem w tym, że narobili sobie długów - w sprawie kuzyna co jakiś czas przychodzi list z jakiejś kancelarii, podejrzewam że w sprawie długów, jeżeli chodzi o ojca to tutaj sprawa wygląda gorzej - do niego co chwile jakiś list przychodzi z kancelarii (też zapewne w sprawie długów), do mamy tez ale ona stara się kontaktować z tymi kancelariami i w miarę to spłacać. Obawiam się tutaj o długi ojca i kuzyna - boję się, że przez ich niedbalstwo i ogólne olanie sprawy, w końcu może zapukać do moich drzwi komornik i po prostu wejść do domu ze ślusarzem i policją. I tutaj moje pytanie - czy ma takie prawo? Jest sens dzwonić do każdego nadawcy listu (kancelarii) i dzwonić w celu poinformowania że dłużnik już tutaj nie mieszka od długiego czasu? Ojciec jak i kuzyn od długiego czasu mieszkają za granicą. Mam także ich obecne adresy za granicą i numery telefonów.