egzekucja komornicza

• Autor wątku Autor wątku radmit
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radmit

Witam!!
Mam pytanie. U mojego znajomego u którego mieszkałem była egzekucja komornicza. W tym czasie nie było go w domu bo pracował za granica, mnie tez nie było. komornik wszedł z policją zabrał co chciał i poszedł. Ale w tych rzeczach była moja lodówka i łóżko na które mam dokumenty że jest moje bo brałem na raty. Teraz jak to zrobić zeby to odzyskać przed licyatcja bo jeszcze sie nie odbyła. Co powinno sie znajdować we wniosku do komornika bo nigdzie nie mozna go znaleźć??a po za tym czy komornik miał prawo zabrac kuchenkę gazową razem z butlą??
pozdrawiam
z góry dziekuje za odpowiedzi.
Radosław Strek

mial prawo zabrac wszystkie ruchomosci. jesli masz dokumenty, potwierdzajace, ze czesc rzeczy jest Twoja, napisz po prostu do komornika, ze to i to jest Twoje, a na dowod przedkladasz odpisy rachunkow, czy faktur zakupu. jesli komornik bedzie chcial cos wiecej, to wezwie Cie do uzupelnienia wniosku.
kiedy i jak odebrac - powi Ci komornik

Zabral kuchenke i lozko?Przeciez to sa przedmioty urzytku domowego!Chyba byl bardzo zdesperowany!:o

Jeśli łóżko i kuchenka są rzeczywiście przedmiotami użytku domowego (nie jest to łóżko wodne, ani kuchenka indukcyjna), to masz prawo złożyć skargę na czynności komornika;

ja rozumiem, ze to byly przedmioty po prostu zlozone w tym lokalu? A nie zdjal garnki z kuchenki i zabral.... myslalam, ze to oczywiste?

Powrót