egzekucja komornicza

• Autor wątku Autor wątku blondynusiaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

blondynusiaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Witam. Złozyłam wniosek o egzekucje komorniczą i komornik czeka na odpowiedz z skarbówki o numerach kont dłuznika . Moje pytanie jest nastepujące: jak mam napisac pismo w ktorym podam numer konta dłuznika , ktoremu wpłacałam pieniądze na to konto , a zapomniałam dodac do dokumentow ktore wysylalam komornikowi.

PROSZE O POMOC :(

p.s. jeszcze jedno pytanko : ile MNIEJ WIECEJ urzad skarbowy ma czasu na odpowiedz komornikowi o numerach kont ?

Po prostu "Informuję, że nr rachunku dłużnika to.... i wnoszę o jego zajęcie" ;)

ale ja nie jestem pewna czy on nadal korzysta z tego rachunku to raz , a dwa chyba powinnam sformułować to jakoś inaczej ...

prosze nadal o pomoc

Bartata napisał/a Ci jak masz to napisać: tak jak normalne pismo urzędowe z danymi twoimi, komornika, sygnatura sprawy.

I dalej

WNIOSEK

Wnoszę o zajęcie rachunku dłużnika numer ..... w Banku .....

Podpis i już.

Najlepiej wysłać to poczta lub złożyć osobiście

Jeśli nie korzysta on już z tego banku/rachunku to taka informacje dostanie komornik.

Ciężko żeby Pani wiedziała czy nadal używa tego rachunku. Komornik dokona zajęcia, jeżeli rachunek jest zamknięty lub nigdy go nie było to bank takiego zajęcia nie zrealizuje - po prostu.

Ja podalam komornikowi tylko nazwe banku i on juz sam doszedl do tego czy dluznika ma tam konto czy nie.Ulatwieniem jest miejscowosc gdzie dluznik ma bank.
dokladnie podanie miejscowosci-miasta

ok dzieki poprostu pierwszy raz mam do czynienia z komornikiem wiec jestem "ciemna" w tym temacie. Dzwoniłam do komornika i nadal czekaja na odpowiedz z skarbowki o numerze konta dłuznika :/ od 6 listopada ... zero odezwu ze strony skarbowki;/
cała sprawa ciagnie sie juz dwa lata :( boje sie ze nie odzyskam pieniedzy .

dzieki za pomoc

Niestety z urzedow czeka sie dlugo na odpowiedzi, napisz pismo dotyczace rachunku, moze sie uda:)

Powrót