egzekucja komornicza

• Autor wątku Autor wątku justa_71
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

justa_71

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
Wiem,ze na temat egzekucji komorniczej jest już wiele postów,ale każdy przypadek jest inny i szczerze powiedziawszy nie znalazłam takiego ,który pomógł by mi w rozwiązaniu problemu.
Otóż.W latach 1998-2000 prowadziłam działalność gospodarczą polegająca na prowadzeniu kiosku.Zamknęłam działalność,gdyż nie przynosiła zysku.Rozstając się z firmą świadcząca usługi kolportażowe moim zdaniem miałam wszystko na "0".Po 3 latach otrzymałam pismo od komornika o wszczęciu postępowania egzekucyjnego(nie otrzymując żadnego wezwania do zapłaty ,informacji o sprawie w sądzie itp ).
Od tamtej pory do grudnia 2010 -cisza
W grudniu dostałam ponowne zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego.Pisałam do komornika z prośba o wyjaśnienia ,ale do dnia dzisiejszego nie otrzymałam odpowiedzi.
Za to w dniu dzisiejszym dostałam powiadomienie o zajęciu wynagrodzenia
Nie sa to małe kwoty
-należność główna-1200 zł
-odsetki 46 370 zł !!!!!!!!
-koszty sadowe 940 zł

Co mogę w tej sytuacji zrobić??? Czy komornik ma prawo do takiego postępowania??.Nie wiem nawet za co jest należność główna (komornik nie chciał powiedzieć co jest na tytule wykonawczym-a ja ich nie posiadam ,nie powiedział nawet skąd mogę owe tytuły wziąć ,nie wskazał sądu w którym sprawa miała miejsce .

Bardzo proszę o pomoc

justa_71 napisał:
Czy komornik ma prawo do takiego postępowania??.Nie wiem nawet za co jest należność główna (komornik nie chciał powiedzieć co jest na tytule wykonawczym-a ja ich nie posiadam ,nie powiedział nawet skąd mogę owe tytuły wziąć ,nie wskazał sądu w którym sprawa miała miejsce.
Komornik również nie wie "za co jest należność główna", gdyż niktmu tego nie mówi a z samej treści tytułu wykonawczego to nie wynika.
Tego może Pani dowiedzieć się jedynie z akt sądowych.

To co w tej sytuacji mam zrobić .Od czego zacząć ???

Powrót