Egzekucja Komornicza

• Autor wątku Autor wątku Cichy_BoB
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cichy_BoB

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam Wszystkich.
Jestem tutaj nowy, z tego co z "grubsza" przeczytałem nie znalazłem podobnej sytuacji w której znajduje się mój znajomy.
A więc sprawa wygląda następująco:
Mój znajomy (właściwie sąsiad) zalegał z czynszem za mieszkanie u zarządcy. To był taki jego protest na ciągłe podwyżki i dopłaty za ogrzewanie.Nazbierało się tego około 3500zł. Ogólnie wszyscy mieszkańcy nie byli zadowoleni z dopłat i po zebraniu odpowiedniej ilości podpisów i wszystkich potrzebnych rzeczy doszło do zmiany zarządcy. Stary zarządca skierował zadłużenie do komornika i łącznie jest tego około 4300zł.
I tutaj pojawia się moje pytanie czy jest możliwe że komornik zajmie mieszkanie lub podejmie odpowiednie kroki by zwrócić mu należność? Skoro znajomy u nowego zarządcy nie zalega z czynszem i wszystko ma dobrze uregulowane.
Jak to wygląda od strony prawnej bo teoretycznie (nie znam się ale na chłopski rozum) wychodzi na to że nie może nic zrobić ponieważ jesteśmy u innego zarządcy.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Skoro stary zarządca otrzymał tytuł wykonawczy z sądu tzn. że sąd niepodzielił Pana zdania. Tak komornik może prowadzić postępowanie egzekucyjne.
Swoją drogą znajomy wybrał b.dziwną formę protestu - za którą teraz zapłaci.

Powrót