Egzekucja komornicza

• Autor wątku Autor wątku gerwazy_kr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gerwazy_kr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Dzień dobry.

Przegrałem z firmą KREDYT INKASO i po wyroku po 6 latach udali się do komornika z nakazem zapłaty i klauzulą wykonalności. Komornik za 1 zamachem całość należności ściągnął z rachunku, pobrał swoje koszty itp. i przysłał mi pismo, że zakończył postępowanie z uwagi na zapłatę całości należności.

W piśmie od komornika jest dokładnie wskazana syg. akt wierzyciela (jego znak sprawy) jednak firma KREDYT INKASO twierdzi, że jestem im jeszcze dłużny jakieś 600 zł w tej sprawie i mogą mi dać rabat i wychodzi coś koło 200 zł. Skąd to za co i po co ??? twierdzą że po podliczeniu sprawy tak im wychodzi. Czyli co mogą sobie windykację jakoś dzielić na części itp???

Czy taka sytuacja może mieć miejsce i co im ewentualnie odpisać aby dali już sobie spokój. Jakieś przepisy w tym zakresie?

Dziękuję.

powiem tak - wysłać do KI kserokopie postanowienia o zakończeniu egzekucji komorniczej a jak dalej będą twierdzić, że jeszcze coś jesteś winny wskazać im adres sądu rejonowego w twoim mieście i niech udowodnią co do zasady jak i co do wysokości swoje żądania.

Mam to samo z tą sama firmą nawet :-) też spłaciłem cały dług u komornika, a oni chcą jeszcze 51 zł, bo im tak wychodzi z kosztów windykacji :-)

Mało tego wpisali mnie na tą ich śmieszną giełdę długów z kwotą z przed zajęcia, po moim piśmie do nich odjeli sumę które dostali od komornika, a zostawili 51 zł :-)

Teraz czekam na wykreślenie z KRD, bo mają jeszcze tylko tydzień :-)

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Powrót