D
damian xxx
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 3 901
- Autor Autor
Tak zrobię , dziękuje
Mogę nie zdążyć , ale będę próbował
Mogę nie zdążyć , ale będę próbował
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
przedawniają się, w sprawach cywilnych koszty egzekucyjne podlegają przedawnieniu zgodnie z przepisami Kodeksu postępowania cywilnego (KPC). Zgodnie z uchwałą Sądu Najwyższego z dnia 11 września 2020 r. (III CZP 84/19), należności komornika z tytułu opłat egzekucyjnych stwierdzone prawomocnym postanowieniem podlegają przedawnieniu w terminie właściwym dla przedawnienia kosztów sądowych, czyli 3 lata.damian xxx napisał:Dodzwoniłem się do komornika , szczegółów nie mógł podać ale powiedział że koszty poniesione przez Skarb Państwa nie przedawniają się i tych spraw będzie teraz mnóstwo bo szukają pieniędzy .
wyślij wniosek o umorzenie egzekucji w związku z przedawnieniem roszczenia,damian xxx napisał:Postanowienie na wniosek wierzyciela o umorzeniu postępowania art.825 pkt. 1 kpc
z dnia 20-10-2015r.
Na mocy przepisów art. 770 kpc oraz art. 8 ust. 11, art. 39 , 43 , 45 , 49 , 60 , i 104 ustawy z dnia 29.08.1997r. o komornikach itd.......
podane są koszty ......
obciążyć nimi dłużnika na rzecz wierzyciela
wezwać zgodnie z art. 49.3 i 49.2 ustawy o komornikach
Coś więcej podałem , co teraz ?
przepraszam Cię, ale ja staram Ci się pomóc, wskazuje co trzeba zrobić a Ty i tak nie próbujesz nawet iść moim tokiem myślenia, dla mnie to jałowa dysputa, a czy strzeliłeś sobie w kolano to sam sobie odpowiedz,damian xxx napisał:Podczas rozmowy z komornikiem , potwierdziłem że była taka należność i jeśli jest tak jak mówi , czyli jest nie przedawniona to rozmawialiśmy o spłacie w ratach i zgodził się . Kurde przelałem mu pierwszą ratę .
Czy czasem nie strzeliłem sobie w kolano ?
Bardzo dziękuje za czas poświęcony mojej sprawie oraz pomoc , niestety zadziałałem zbyt spontanicznie , nerwy wysiadają .robinson21 napisał:staram Ci się pomóc, wskazuje co trzeba zrobić a Ty i tak nie próbujesz nawet iść moim tokiem myślenia
spłacić,damian xxx napisał:Czy mogę coś jeszcze z tym zrobić ?
nie znajomość prawa szkodzi, jesteś tyle lat na tym forum i dałeś się zrobić jak młody pelikan,damian xxx napisał:Czy taka praktyka komornika (powinien stać na straży prawa ) jest zgodna z Prawem ?
Dokładnie takrobinson21 napisał:jesteś tyle lat na tym forum i dałeś się zrobić jak młody pelikan,
nie ma za co,damian xxx napisał:Dziękuje i pozdrawiam
mam nadzieje,damian xxx napisał:Wiedza zostanie