egzekucja komorniczka

• Autor wątku Autor wątku zdezorientowanaJA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zdezorientowanaJA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie,
Jestem tutaj nowa i potrzebuję Waszej pomocy, opinii.
A więc. Jakiś czas temu była żona mojego narzeczonego zgłosiła do komornika ze nie płaci alimentów, dogadali się i płacił na jej konto. ona po roku poszła do komornika ze nadal nie płaci (płacił na jej konto) no i komornik na prośbę wierzyciela (była żona) zajął część własności mieszkania mojego Narzeczonego (na poczet dlugu) w którym on nie mieszka od 5 lat, tylko jego siostra i rodzice (jest współwłaścicielem). Teraz będziemy wpłacać pieniądze na konto komornika. Alimenty są w wysokości 500zl a dług 12tys. ale nie mamy możliwości na razie spłacić tego długu z powodu złej sytuacji materialnej i chcemy płacić na to konto komornikowi 350zl bo niestety nie stać nas na razie na więcej. Zdajemy sobie sprawę że nie pokrywa to nawet zasądzonych alimentów ale chcemy wpłacać chociaż tyle aby nikt nie powiedział ze mój narzeczony uchyla się od płacenia, czego nie robił i nie robi. Czy w momencie wpłacania takiej kwoty komornik może zająć jego część mieszkania i wszcząć postępowanie egzekucyjne? pomimo ze wyraża wolę spłaty tylko na dzień dzisiejszy nie jest w stanie uiścić całej kwoty?
Dziękuję za pomoc i opinie
pozdrawiam.

Przecież sama Pani napisła, że postepowanie egzekucyjne już jest wszczęte a udział w nieruchomości zajęty.
Jeżeli więc wierzyciel będzie składał kolejne wnioski (tj. o dokonanie opisu i oszacowania nieruchomości), to komornik będzie miał obowiązej je wykonywać

witam,
mam pytanie mój mąż jest dłużnikiem wobec firmy.Obecnie sprawa trafiła do komornika,który chce przeszukać nasze mieszkanie.Mieszkanie jest własnością rodziców moich i przedmioty,które się w nim znajdują.Czy komornik może zabrać,np.meble,czy inne rzeczy jeśli nie należą do męża?Czy sprzęt AGD,który należy do mnie nie do męża może również zająć komornik?Pragnę podkreślić,że moi rodzice nie posiadają faktur na meble,które zakupili 12 lat temu.
Proszę o pomoc.

Powrót