egzekucja kredytu

• Autor wątku Autor wątku zuzako
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zuzako

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mgąż zaciągną kredyt w wysokości 13 000 zł i go do końca nie spłacił, na umowie kredytowej nie ma mojego podpisu, mąż trzymał wypowiedzenie kredytu i informację o niezwłocznym splacie całej kwoty kredytu. Jakie to ma skutki prawne dla mnie, czy ja muszę ten kredyt spłacić. Cały majątek jaki posiadamy jest wspólny. proszę o pomoc !!!

to zalezy czy wyrazilas zgode na zaciagniecie kredytu, jesli tak to mozna sciagac naleznosc z majatku wspolnego, jesli nie to tylko z majatku osobistego meza

Co oznacza "czy wyraziłam zgodę" ? Na umowie kredytowej nie ma mojego podpisu, nie brałam udziału w zaciąganiu tego kredytu, i nie miałam korzyści z tego. Po tym jak zadzwoniłam do banku by dowiedzieć się jak wygląda sytuacja, pani nic mi nie powiedziała tylko pytała czy chcę wziążc odpowiedzialność za ten kredyt na siebie, jeżeli się zgadzam to ona powie mi jak wygląda sytuacja. Trochę się wystrastraszyłam bo nie wiem w co się pakuję. Powiedziałam że muszę to przemyśleć i na tym rozmowa się skończyła nic się nie dowiedziałam i w sumie jestem w kropce.

Powrót