S
Sluk
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 65
Dostałam pismo od firmy windykacyjnej za mandat z 2001 ( 21-10- 2001) r opatrzony klauzulą wykonalności w 2018 (23-07-2018 ) r. Pismo dostałam w pt a w zeszłym tygodniu komornik zajął mi konto i zabrał kwotę 800 zł, jeszcze przed tym jak to pismo od firmy windykacyjnej dostałam, w którym oczywiście była informacja o egzekucji należności Dowiedziałam sie o tym podczas zakupów kiedy okazało się ze mam zablokowany rachunek bankowy. Nigdy nie dostałam pisma o klauzurze wykonalności , ponieważ od 5 lat mieszkam pod innym adresem, ba nigdy nie dostałam żadnego pisma z pkp. Klauzure wykonalności nadal referendarz sądowy juz po przedawnieniu . Proszę mi powiedzieć czy jest możliwość odzyskania tych pieniedzy, jesli zostaly one już ode mnie pobrane? Jakie pismo i gdzie ewentualnie mogłabym wyslac. Czy jest możliwość przywróceniu wniosku do złożenia sprzeciwu jesli klauzura wykonalności została nadana w lipcu , komornik pobrał juz kwotę 800 zł a ja pisma nie dostałam ze względu na inny adres zamieszkania? Co ja mam zrobic ? Pismo od firmy windykacyjnej dostałam w piątek, czyli mam 7 dni na złożenie sprzeciwu jesli sie nie mylę , wiec czas mnie troszkę goni . Bardzo prosze o pomoc. Wyczytałam tez ze mozna złożyć skargę na referendarza sądowego bo wydał klauzure wykonalności po przedawnieniu a ona klauzura wykonalności do mnie nie doszła. Tylko nigdzie nie mogę znaleść wzoru jak taką skargę mozna złożyć.
Sprzeciw od nakazu zapłaty mam złożyć do firmy windykacyjnej w terminie 7 dni , czy do sądu który ten nakaz wydał ? Pomóżcie proszę bo czas mnie goni . Nie jestem obeznana w tych tematach bo nigdy nie mialam długów a juz sie zdarzyło ze mialam zapłacić jakiś mandat to go placilam. Tego mandatu autentycznie nie pamiętam , moze to zbyt odległy czas !! Ale tu jest przedawnienie. Jeszcze prowadzę działalność która teraz zamykam i od 2 miesięcy nie miałam wpływu na konto , a jak 3 klientów opłaciło mi zaległe faktury na kwotę 3 tys po prawie 3 miesiącach to komornik zabrał 800 zł jak i tak jestem na etapie szukania pracy i każda kasa jest mi potrzebna.
Sprzeciw od nakazu zapłaty mam złożyć do firmy windykacyjnej w terminie 7 dni , czy do sądu który ten nakaz wydał ? Pomóżcie proszę bo czas mnie goni . Nie jestem obeznana w tych tematach bo nigdy nie mialam długów a juz sie zdarzyło ze mialam zapłacić jakiś mandat to go placilam. Tego mandatu autentycznie nie pamiętam , moze to zbyt odległy czas !! Ale tu jest przedawnienie. Jeszcze prowadzę działalność która teraz zamykam i od 2 miesięcy nie miałam wpływu na konto , a jak 3 klientów opłaciło mi zaległe faktury na kwotę 3 tys po prawie 3 miesiącach to komornik zabrał 800 zł jak i tak jestem na etapie szukania pracy i każda kasa jest mi potrzebna.
Ostatnia edycja: