Egzekucja pomimo nieważnego tytułu wykonawczego

• Autor wątku Autor wątku Przemko44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Przemko44

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Czy komornik może zająć wynagrodzenie w oparciu o tytuł wykonawczy który wyrokiem sądu stracił swoją wykonalność 4 lata temu?

I oczywiście komornik jest w posiadaniu dokumentu stwierdzającego powyższe, tak ?

LLawyer napisał:
I oczywiście komornik jest w posiadaniu dokumentu stwierdzającego powyższe, tak ?

A jeżeli komornik ma wyrok sądu pozbawiający tytuł wykonalności to nadal może działać w oparciu o nieważny tytuł?

Tak.komornik posiada informacje o których napisałem

Nie pytałem czy ma informacje.
Pytałem czy ma dokument.

LLawyer napisał:
Nie pytałem czy ma informacje.
Pytałem czy ma dokument.

tak.oryginal postanowienia sądowego o pozbawieniu wykonalności z dniem 05.02.2018

W alimentach częściej następuje uchylenie obowiązku "wstecz", oryginał znajduje się w aktach sądowych, ale hipotetycznie sytuacja opisana wyżej, nawet hipotetycznie jest mało prawdopodobna.

LLawyer napisał:
W alimentach częściej następuje uchylenie obowiązku "wstecz", oryginał znajduje się w aktach sądowych, ale hipotetycznie sytuacja opisana wyżej, nawet hipotetycznie jest mało prawdopodobna.
Mało prawdopodobne,a jednak....jeden komornik zajął mi wynagrodzenie tytułem alimentów na dzieci które mieszkają ze mną,a drugi komornik prowadzi egzekucję wobec mojej byłej żony...na te same dzieci. Komornik który prowadzi egzekucję wobec mnie posiada wiedzę i oryginały odpisów z sądu (żadne ksera) na potwierdzenie mojej sytuacji.zlozylem skargę na czynności komornika, zobaczymy co z tego wyjdzie

Najpewniej są podstawy do egzekwowania.
Za mało informacji.

Powrót