Egzekucja ubezpieczenie warta

• Autor wątku Autor wątku Sebastian11231567
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sebastian11231567

Użytkownik
Odpowiedzi
39
witam jakiś czas, we wrześniu ubiegłego roku mama spowodowała stłuczkę na parkingu uderzając w drzwi zaparkowanego auta, była policja i tak dalej wina mamy, i zabrali zniżki z OC/AC, sprawa, wyszła tak, że po jakimś czasie dostała coś tam do wypełnienia według niej jak było zdarzenia narysować coś tam wypełnić, i to odesłała, dzisiaj po prawie roku, przyszlo pismo, iż towarzystwo ubezpieczeń i reasekuracji warta S.A. oddaje mamę do komornika i ma oddać 3,500 zł dla ubezpieczyciela warty, nie jest podane nic, że za kolizje ani nic z ych rzeczy żaden akt prawny oprócz tego, że sciągnięte zostaną należności..

czy hdi mogło odmówić wypłaty odszkodowania gościowi, i jego ubezpieczyciel mu wypłacił pieniądze, a teraz żąda od mamy zwrotu ?

dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Sebastian11231567 napisał:
przyszlo pismo, iż towarzystwo ubezpieczeń i reasekuracji warta S.A. oddaje mamę do komornika i ma oddać 3,500 zł dla ubezpieczyciela warty

Wrzuć to pismo, tylko zasłoń dane wrażliwe.

wygląda na to, że mama źle dokumenty wypełniła albo gość, który zgłaszał szkodę, i zamiast nasz ubezpieczyciel hdi pokryć należność z OC pokrzywdzonemu, to warta czyli ubezpieczyciel poszkodowanego wypłacił mu kase a teraz żąda od nas zwrotu tej kwoty

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
jeszcze raz dodaje całość bo źle coś zrobiłem :D mam nadzieję, że teraz będzie okey

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Musisz wrzucić to na jakiś hosting online i podesłać link. Na forum często coś się wysypuje.

https://zapodaj.net/0d53f4da67e38.jpg.html

Dowiedziałem się, że administratorem danych osobowych HDI jest warta S.A
policja pomyliła numery rejestracyne i polisę, i wydaje mi się, że ubezpieczalnia w systemie nie miała na mamę żadnego pojazdu AUDI o numerach 58XC tylko XP i mysleli ze są to 2 samochody, i domagają się 3500 zł bo mama nie miała ubezpieczenia :) pomylili tablice, wrzucam zdjęcie pisma,

inna opcja to mama uszkodziła komuś auto i może nie świadomie uciekła ?
ale to przecież chyba policja by przyjechała byłby jakieś ekspertyzy porówania itp..

wydaje mi się, że to na 99% chodzi o złe numery tablic w notatce policyjnej

Twoja mama odebrała nakaz zapłaty z sądu? Nakaz zapłaty był z marca. Może ktoś kto ma większą wiedzę w egzekucji podpowie co zrobić.

Mass1910 napisał:
Twoja mama odebrała nakaz zapłaty z sądu? Nakaz zapłaty był z marca. Może ktoś kto ma większą wiedzę w egzekucji podpowie co zrobić.

o niczym nie wiedziała, pare dni temu przyszedł polecony awizon a wczoraj dopiero odebrała no i zaczelo się..

przecież gdyby coś zrobiła i uciekła nie świadomie myślę, że na 99% policja po tabliach by doszła i musiała zrobić oględziny ekspertyzę itp jakie uszkodzenia czy pasują do siebie, bo równie dobrze wtedy ktoś mógłby sobie bardziej nwm np. drzwi rozwalić i zgonić winę ze świadkiem fałszywym na mamę, ale nic takiego nie miało miejsca oprócz przy policji te drzwi jak wjechała komuś na parkingu, we wrześniu no i by pasowały terminy rozpraw itp i teraz w lipcu nagle wezwanie

Należało złożyć w ciągu 14 dni od odrbrania Sprzeciw i podnieść zarzut nieistniejącego zobowiązania

Powrót