Egzekucja z ruchomości

• Autor wątku Autor wątku Monika7334
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monika7334

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Dzień dobry, jestem tu nowa z prośbą o pomoc.

Jestem wierzycielem alimentacyjnym. Mam ubezskutecznioną darowiznę. W autach i nieruchomości.
W kwietniu br odbyła sie licytacja dwóch aut (udziały), kwota śmieszna ale lepsze to niż nic.
Chodzi mi o to, że Komornik przesłał mi tylko zawiadomienie o zbyciu. W tym zawiadomieniu napisał ile jest dla mnie, dla niego oczywiście i dla biegłego.
Biegły robił oszacowanie do nieruchomości - operat szacunkowy.
Ja się nie zgadzam z tym, że wogóle pobrał pieniądze , a to były pieniądze nie z jego egzekucji tak naprawdę tylko ja musiałam najpierw proces przeprowadzić.
Nie zgadzam się też, że zapłacił wynagrodzenie biegłemu z pieniędzy z licytacji aut, a ten biegły to wyceniał nieruchomość a nie auta, bo on nawet uprawnień do wyceny ruchomości nie ma.

I teraz ja się oczywiście z tym nie zgadzam, tylko, że w tym zawiadomieniu nie ma żadnego terminu do wniesienia skargi, czy to znaczy że żadnego postanowienia już nie będzie?? Jutro jest siódmy dzień po otrzymaniu pisma, czy mam czekac na jakies postanowienie czy pisać skargę do prezesa??

Byłam też zwolniona w całości z kosztów więc sąd płącił za mnie zaliczkę, a komornik z wylicytowanych pieniędzy oddał też sądowi tą zaliczkę.

Cała ta sprawa to naprawdę beznadziejność tego państwa, wszyscy dostali wynagrodzenie i to duuuuże a mojemu dziecku ubyło alimentów za 6 miesięcy.
Co teraz powinnam zrobić?
Bardzo proszę o pomoc.
pozdrawiam

Powrót