P
piernik8532
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam. Chciałbym zadać następujące pytania. Posiadam egzekucje komorniczą z niespłaconego kredytu bankowego. Komornik od kilku lat pobiera 50% mojego wynagrodzenia za służbę oraz po połowie wszystkich nagród w tym nagrody rocznej tzw. "trzynastki". W tym roku jednakże pracownik komórki finansowej jak co roku połowę nagrody rocznej przekazał na konto komornika. Natomiast po kilku dniach moja firma dokonała zwrotu na moje konto bankowe potrąceń prawnych, czyli przekazana wcześniej 50% wysokość nagrody rocznej (trzynastki). W firmie nie umieją mi wytłumaczyć dlaczego w poprzednich latach potrącano mi 50% trzynastki oraz wszelkich dodatkowych nagród. A w tym tego nie zrobiono. W związku z tym chciałbym zapytać:
1/ Czy pracownik komórki finansowej służby mundurowej - Policja - miał prawo do potrącania na rzecz komornika dotychczasowych nagród rocznych, tzw. "Trzynastek" oraz dodatkowych nagród w ich 50% wysokości,
2/ Czy komornik ma prawo zająć mi odprawę emerytalną, ekwiwalent za niewykorzystany urlop wypoczynkowy.
3/ W przypadku, gdyby te należności zostały zajęte - przesłane do komornika bezpodstawnie jak i od kogo mogę dochodzić roszczeń w sprawie ich zwrotu.
Za wszelkie rzeczowe odpowiedzi będę niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam
1/ Czy pracownik komórki finansowej służby mundurowej - Policja - miał prawo do potrącania na rzecz komornika dotychczasowych nagród rocznych, tzw. "Trzynastek" oraz dodatkowych nagród w ich 50% wysokości,
2/ Czy komornik ma prawo zająć mi odprawę emerytalną, ekwiwalent za niewykorzystany urlop wypoczynkowy.
3/ W przypadku, gdyby te należności zostały zajęte - przesłane do komornika bezpodstawnie jak i od kogo mogę dochodzić roszczeń w sprawie ich zwrotu.
Za wszelkie rzeczowe odpowiedzi będę niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam