Egzekucja

• Autor wątku Autor wątku gozd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gozd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry , dostałem pismo od firmy windykacyjnej intrum justitia o wszczeciu egzekucji nie zapłaconego mandatu za jazde bez biletu.
Nie napisali z kiedy ten mandat lub kilka mandatów , zrobiłem błąd jak czytam na forum i zadzwoniłem do nich. Dzwoniłem też na PKP SKM i rzeczywiście mam zaległe mandaty. Według mnie to już się przedawniło , wiem , że powinienem napisać pismo o tym przedawnieniu ale nie wiem czy czekać na pismo z sądu , czy wogóle takie dostanę , czy od razu wsiądzie na mnie komornik? Czy powinienem tej firmie windykacyjnej coś napisać , problem w tym , że termin mija dziś. Dostałem już od nich smsa orzypominającego.
Proszę o odpowiedź , dziękuje i pozdrawiam

Oni napisali , że zawiadamiają o wszczęciu egzekucji i że sąd nadał klauzulę wykonalności nakazowi zapłaty o sygnaturze nr ....
ale nie napisali jaki sąd tylko sygnature.

gozd napisał:
Oni napisali , że zawiadamiają o wszczęciu egzekucji i że sąd nadał klauzulę wykonalności nakazowi zapłaty o sygnaturze nr ....
ale nie napisali jaki sąd tylko sygnature.
Poproś wierzyciela o podanie Ci pełnych danych z nakazu zapłaty (jaki sąd).
Jeśli sygnatura zaczyna się od symboli VI Nc-e, to wiemy, który to sąd.

gozd napisał:
Tak , właśnie taka sygnatura
Zadzwoń więc do Sądu Rejonowego w Lublinie, VI Wydziału Cywilnego (e-sąd) i dowiedz się tam kiedy (dokładna data) został Ci doręczony nakaz zapłaty (pod jaki adres został ten nakaz wysłany i jaka adnotacja jest na zwrotnym poświadczeniu odbioru).

Powrót