egzekucja

• Autor wątku Autor wątku gigaset13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gigaset13

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Zwracam sie z prosba o pomoc.
Otoz od dziewieciu lat mieszkam zagranica. Wyjezdzajac z kraju staralam sie zamknac wszelkie moje zobowiazania, typu telefon, gaz , elektrycznosc, ogolnie mowiac media.
W dniu 23 marca 2016 zostalo wyslane do mnie pismo z biura komornika sadowego, data ta widnieje na stemplu pocztowym, a samo pismo jest z data 29 stycznia, z informacja o wszczeciu egzekucji z ruchomosci w przypadku braku wplaty na konto pko nr;; itp..
Wierzycielem jest oczywiscie KRUK , w pismie nie bylo podanej kwoty do zaplacenia ani tytulu, jakiego owa sprawa dotyczy.
Podany byl numer telefonu do komornika wiec zadzwonilam tam , by zasiegnac informacji o co chodzi w ogole.
Pan z biura komorniczego poinfotmowal mnie , ze mam do zaplacenia blisko 4000 zl, a sprawa dotyczy telekomunikacji polskiej .
No i postraszyl mnie , ze mam sie spieszyc , bo jesli do 15 kwietnia nie bedzie ta suma zaksiegowana , to wlamia mi sie do mieszkania i zostane obciazona kosztami transportu, slusarza itp. Generalnie zyczliwie mnie poinformowal , ze bardziej oplaci mi sie zaplacic podana mi kwote.
Ale ja , mam niejasne wrazenie , ze rozwiazalam umowe z TP, zaplacilam , co mialam do zaplacenia przed wyjazdem z Polski. Jesli jednak pamiec mnie zawodzi, to z tego , co sie orientuje, istnieje cos takiego jak przedawnienie. Z uslug TP nie korzystam i nie korzysta nikt z domownikow od 2007 roku, bowiem od tego czasu mieszkanie stoi puste.
Egzekucja komornicza jest wszczeta na podstawie nakazu zaplaty z dnia 22 lipca 2015 ( sygnatura akt z 2007 ), o ktorym to nakazie nie mialam zadnego pojecia.
Co moge zrobic ?

gigaset13 napisał:
Egzekucja komornicza jest wszczeta na podstawie nakazu zaplaty z dnia 22 lipca 2015 ( sygnatura akt z 2007 ), o ktorym to nakazie nie mialam zadnego pojecia.
Co moge zrobic ?
Może wklej to pismo najpierw, bo coś z datami nie tak

Powrót