eksmisja bez prawa do lokalu zastępczego

• Autor wątku Autor wątku gizmunio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gizmunio

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam!
Wczoraj 04-05-2011 odbyła się sprawa o eksmisję. Wyrok zapadł Rodzice i brat eksmisja z prawem do lokalu zastępczego mnie już w tym nie ujęto. Ja mam eksmisję bez prawa do lok. zastępczego. Rodzice zgłosili do administracji iż jestem zameldowana lecz nie przebywam by nie naliczali im za mnie opłat na sprawie Sędzia pytał dlaczego tam nie przebywam zgodnie z prawdą odpowiedziałam iż pracuję w warszawie i wynajmuję od koleżanki mieszkanie. Było pytanie o umowę najmu, takiej nie mam. W uzasadnieniu Sędzia powiedział iż raczej tu nie wrócę bo cyt " gdzie warszawa a gdzie łódź i pogonowskiego" mówiąc że pewno mi w stolicy lepiej. Dziękuję za życzenia i prezent w postaci statusu bezdomnej. Co dalej!? Jak stracę pracę (odpukać)_ to nikt mnie bez meldunku nie zatrudni . Żadnej pożyczki nic jestem załamana powiedz prawdę w sądzie to ci życie zniszczą. Poradźcie proszę co robić odwołanie... czy to coś da skoro sama się przyznałam że nie przebywam. czy mogę się ubiegać o jakiś lokal nie wiem jak go prawnie nazwać. Czekam z niecierpliwością na jakieś podpowiedzi. Anna

W normalnym świecie powinni Cię zameldować czasowo tam, gdzie mieszkasz i tyle.

Tymczasowo możesz się sama zameldować - idziesz do Urzędu Miasta z umową najmu (najlepiej taką posiadać) i się tam meldujesz. Bez problemu. A co dalej?

Powrót