Eksmisja dane osobowe

• Autor wątku Autor wątku arty82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arty82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Dzień dobry
Zamierzam eksmitować lokatora z mojego domu, w którym nie mieszkań. Problem w tym, że ów lokator sprowadził sobie do tego domu znajomych gdzie mieszkają razem - pytanie: jak zdobyć ich dane osobowe żeby sąd wiedział kogo ma eksmitować.
Dziękuję

Lokator którego znam i mam jego dane osobowe ma wypowiedzianą umowę użyczenia, także nie ma tytułu prawnego do domu. Natomiast pozostali to nieznane mi osoby i pewnie sami mi się nie przedstawią nie mówiąc o podaniu dokładnych danych osobowych.

Czyli wobec lokatora występujesz o eksmisję. Dodatkowo naliczasz czynsz wg. stawek rynkowych podwojonych z racji bezumowności korzystania z mieszkania. Co do pozostałych składając pozew wnosisz wniosek dowodowy o ustalenie tożsamości i Policja to uczyni na polecenie sądu. Zależnie od tego czy przebywają tam okazjonalnie, czy na stałe, obejmujesz ich także pozwem o eksmisję.

Możesz też nieco po partyzancku, wezwać policję, że osoby obce kręcą ci się po domu i na wezwanie nie chcą go opuścić. Wówczas patrol przyjedzie i wylegitymuje. Zapewne odmówią podania tych danych powołując się na ustawę o policji, ale jak zgłosisz to jako np. wtargnięcie - 193 kk., co zapewne i tak umorzą, to jako pokrzywdzona zyskasz wgląd do akt i poznasz te dane.

Powrót