Eksmisja lokatora(podnajem)

• Autor wątku Autor wątku Eksmitowany
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Eksmitowany

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam.Podnajęłem mieszkanie komunalne osobom postronnym pół roku temu.Podpisałem z nimi umowę na rok.Z dniem dzisiejszym muszę się pozbyć tych że lokatorów bo grozi mi eksmisja za podnajem.Osobom tym proponowałem lokal zastępczy ale się nie zgadzają mimo tego że wiedzą że jak nie opuszczą mieszkania to sam będę miał eksmisję.Ludzie ci są na tyle beszczelni że mimo to że wiedzą że zrobią krzywdę mnie bo zostanę bez mieszkania to nadal spokojnie sobie nic nie robią.

Pytanie brzmi jak prawnie ich wyrzucić w parę dni lub jeżeli sam siłą wyrzucę lub zmienię zamki pod ich nieobecność , jakie konsekwencje poniosę.

Przypominam że dla mnie to być albo nie być i zrobię wszystko aby odzyskać mieszkanie.

Prawnie to już właściwie nic nie możesz.
Ja bym zamieszkała w swoim mieszkaniu i zniechęcała lokatorów. Może jakieś spokojne imprezy ze znajomymi strongmenami? Jakoś tak spokojni umięśnieni mężczyźni robią na mnie wrażenie. Ale ja intelektualista jestem a takie są najgorsze.

Mało tego lokator od 3 miesięcy nie płaci mi nic na konto nie czerpię zysków.Ostatni miesiąc wpłacił do ADM tak jak by to on był właścicielem.Właśnie teraz piszę poleconym wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym.Za 3 dni pojawiam się w swoim mieszkaniu albo zmieniam zamki pod nieobecność albo wchodzę jak będą.

Witam.Chcę aby komornik wyrzucił te osoby i mam osobiście bezpłatnego adwokata,złożyłem sprawę do sądu.Czy ta procedura będzie odpowiednia.Bo ADM dał mi 1 miesiąc abym załatwił sprawę z lokatorem.Wiem że popełniłem przestępstwo ale te osoby są już dzikimi lokatorami.Muszę się przyznać że w innym mieście mam lokal socjalny.Czy można mieć i lokal komunalny gdzie zameldowanie i zamieszkanie jest stałe i socjalny gdzie umowa podpisywania co 3 lata.

Powrót