eksmisja osoby wymeldowanej

• Autor wątku Autor wątku marzena1974
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marzena1974

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Mam problem .rok temu dostałam wiadomość ze spółdzielni,że skoro nie przebywam w mieszkaniu to mam się wymeldować - zrobiłam tak - nie zależało mi na mieszkaniu więc się wymeldowałam . W poniedziałek dostałam od komornika nakaz zapłaty za eksmisję ponad 3000zł.
dlaczego ? ja tego nie rozumiem .
można tak zrobić ?

Czy komornik faktycznie podejmował jakieś czynności w związku z eksmisją?

No właśnie nie mam pojęcia, czy coś robił.Ale jakie czynności skoro ja się wymeldowałam i informację z urzędu o wymeldowaniu przesłałam faxem do spółdzielni.Nikt się słowem nie odezwał,że mam jeszcze coś zrobić.
A tu nagle taka niespodzianka.
Równie dobrze po moim wymeldowaniu ,mógł już tam ktoś mieszkać ? to wszystko dzieje się po roku od wymeldowania. A mnie postanowili uszczęśliwić minusem na koncie.
Nie wiem co robić.Teraz kupiłam dom i mam kredyt do spłacenia , braknie mi pensji na uregulowanie całości :/

powiedzcie mi proszę jak mogę się bronić .
Czy w ogóle mogę ?

Wymeldowałaś się ale czy się wyprowadziłaś?

Możesz wrzucić skan tego pisma od komornika tutaj?

mam podobny problem

Byłem głównym najemca mieszkania Zameldowanych było w nim kilka osób
wymeldowałem się z mieszkania w roku 2005
PGM nie posiada dokumentów zbycia mieszkania ja tez już nie
W 2006 na mocy wyroku sadowego eksmitowano osoby z lokalu które byle tam jeszcze zameldowane łącznie ze mną choć nie byłem zameldowany!!!! i nie wiedziałem o eksmisji
korespondencja przychodziła na eksmitowany lokal a nie na nowy meldunek.
Teraz mam zajęta wypłatę przez komornika i nie wiem jakie mam szanse na wygrana sprawę. O sprawie dowiedziałem się dopiero po zajęciu mojej wypłaty.
Korespondencja żadna do mnie nie docierała. Pismo od komornika dopiero dziś!!! odebrałem osobiście.
Zlozylem dzis pisemna skarge do PGMu i polubowne zalatwienie sprawy
zadaj odemnie prawie 6tys zl!!!

Powrót