eksmisja

• Autor wątku Autor wątku marclip1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marclip1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
mam pytanie .czy sąd moze mnie eksmitowac z żoną i córką w sprawie z powództwa cywilnego?Osoba która mnie podała to babcia ,wypisuje bzdury do sądu a ja musze się ztego tłumaczyc .Jak się z tego wybronic.Ona wypisuje ze sie nad nią znęcamy itp. a to ona nam utrudnia zamieszkiwanie i chce nas wywalic za wszelka cene .Acha jestesmy tam zameldowani na stałe juz 7 lat

Sąd może wydać wyrok nakazujący eksmisję w zależności od materiału dowodowego przedstawionego przez powódkę.
Czy kiedykolwiek była wzywana Policja?
Czy babcia stwarza problemy innym lokatorom?
[cytat:3tl41emm]Ona wypisuje ze sie nad nią znęcamy itp....[/cytat:3tl41emm]
Czy są dowody(obrażenia ciała, itp.)?
Kiedy pojawiły się problemy z babcią?

nie było interwencji policji ,jedyne co to babcia chce się nas pozbyc,tak samo siostra babci ,robi wszystko zeby się nas pozbyc, zajmujemy mniejszy pokoj,babcia nam chowa rózne zeczy agd zebysmy nie korzystali ze zlewu z kuchenki, z lodówki z piwnicy,bylismy na policji i dzielnicowy sie smieje ,mówi ze nic babci nie zrobia i nam tez,ale cotu zrobic jak ona nam zrobiła sprawe z powództwa cywilnego ,ma niby 11 swiadków w okolicznosciach skarzenia sie powódki na nas,nikt do niej nie przychodzi,pomocy!!!!

Trudna sprawa. Czy jest Pan w stanie obalić twierdzenia babci
i świadków(świadkowie zapewne potwierdzą wersję babci)? Czy dzielnicowy podjął jakieś działania? Kim są świadkowie?

Zaraz padnie propozycja umieszczenia kamer w mieszkaniu lub nagrywania rozmów z babcią...
I proponuję teraz odnaleźć świadków na pana wersję wydarzeń.
Być może babcia opowiada koleżankom, że jest tak a tak, a te osoby biorą to za rzeczywistość.
Art.223 k.k. - w sprawie składania fałszywych zeznań, w przypadku gdyby zeznawali świadkowie i doszło do sprawy sądowej.

[cytat:2xk7xfou]Zaraz padnie propozycja umieszczenia kamer w mieszkaniu lub nagrywania rozmów z babcią... [/cytat:2xk7xfou]
Zabawa w wielkiego brata?

świadkowie są z innej ulicy,bramy tylko że potwierdzą wersje babci nawet ich nigdy nie widziałem, trzech jest z rodziny syn ,siostra i córka siostry

Powrót