eksmisja

• Autor wątku Autor wątku krucha69
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krucha69

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Dzień dobry moja sytuacja jest trochę skomplikowane i bardzo trudne postaram się ją w skrócie opisać Sprawa dotyczy lokalu Komunalnego a zarazem eksmisji mieszkanie w którym mieszkam z mamą siostrą i jej córką jest od kilku lat zadłużone międzyczasie był to lokal socjalny ale z powodu nieregularnych płatności nie została ta umowa dalej przedłużona Komornik zajął połowę pensji mojej siostry która wychowuje sama córkę moja siostra dostała tydzień temu pismo że dług za mieszkanie tam była kwota około 20000 został już spłacony Ale teraz trzeba spłacić dług za lokal socjalny Tam będzie około 6000 zł No i pewnie będzie nowy komornik ale nie w tym rzecz w lipcu Dostaliśmy pismo o wezwanie na sprawę o opuszczenie lokalu i było jeszcze w tym piśmie napisane że nie przysługuje nam lokal socjalny byliśmy na tej sprawie w sądzie 2 dni temu pani sędzina tylko brała zeznania od mojej mamy siostry i ode mnie jest to na tyle skomplikowane że ja mam dopiero 19 lat i jestem pozwany pomimo że nie miałem na to żadnego wpływu 2 marca 2015 roku skończyłem lat 18 Uczyłem się jeszcze wtedy w systemie dziennym skończyłem gimnazjum potem poszedłem do Zasadniczej Szkoły Zawodowej też w trybie dziennym ale z powodu sytuacji rodzinnej nie byłem w stanie chodzić do tej szkoły i musiałem przenieść się do szkoły zaocznej dostaliśmy 14 dni na napisanie pisma procesowego niestety kompletnie nie wiemy jak te pismo zacząć pisać co w nim musi być moje pytanie brzmi tak czy ja się jeszcze jakoś mogę od tej całej sytuacji odwołać ponieważ tak jak wcześniej zaznaczyłem nie miałem na to wpływu że mieszkanie nie zostało opłacane czy może w tym piśmie procesowym Mogę coś napisać?

Powrót