ekstradycja z UK do PL

• Autor wątku Autor wątku patgie86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patgie86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Czesc Wszystkim.
Obserwuje to forum juz od dluzszego czasu i postanowilam zalozyc sobie profil, bo moze wy bedziecie w stanie mi pomoc, a mianowicie:
Moj narzeczony obecnie przebywa w PL po ekstradycji, byl w UK ponad 7 m-cy na tagu, moje pytanie:
1)Jak napisać wniosek do sadu Polskiego o zaliczenie bransoletki z UK? Jakie sa szanse na odliczenie 100%?
2) Gdzie dostene potwierdzenie tego od kiedy do kiedy przebywał na bronsoletce i dlaczego dostał taga, czy Westminister Court wyda mi takie potwierdzenie na moja prośbę, czy tylko na wniosek polskiego sadu?
Bardzo prosze o pomoc, bo dzieki temu bylaby mozliwosc zeby moj D. byl juz spowrotem w domu:)

Cze,

Każdy złodziej transportowany z HMP Wandsworth transportowany do PL Z.K w ramach ekstradycji wyjeżdżając z UK w razem z nim jadą dokumenty odnośnie ENA,ile siedzial,kiedy został zatrzymany.Pozniej Sad w PL rozpatrzy to i wyślę dokumenty pod cele w Z.K ( tak było w mojm przypadku,nic nie musiałem pisac bo Sad i tak wszytko ma) Jezeli mu jeszcze nie zaliczyli to nie wiadoma czy wogole zalicza wiec na upartego możesz napisać do Sadu Rejonowego, który go skazał wniosek wraz załączanymi jakimiś dokumentami od kiedy siedział. o zaliczenie na poczet kary okresu spędzonego w UK etc.Nie wiem ile siedzi twoj facet i ile ma do końca kary wiec trudno określić czy Sad powinien juz wyslac o zaliczenie czy musisz czekac.

szukasz dokumentow odnośnie ENA,proponuje zacząć od jego adwokata,tam wszystko maja bo adwokata musiał miec na sto procent

P.s napisze pózniej na forum czy wposcili go do UK czy miał problemy jak niektorzy no tak jak ja:)

Pozd

Danii , Na tagu przebywał ponad 7 miesiecy, a w tej chwili jest juz 2 miesiace w ZK. Ogólnie ma wyrok jednego roku pozbawienia wolnosci. ENA zostal mu zdjęty tydzien po ekstradycji. Jesli tag angielski zostałby zaliczony w tej chwili powinien byc juz w domu. Potrzebuje jakiegos wzoru takiego wniosku do sadu o zaliczenie tagu z UK. wie ktos jak to napisać?
Danii, Jakiego typu miałeś problemy z powrotem do UK?

wzory masz w necie.Ogolem piszesz....wniosek,art na który sie powolujesz,następnie uzasadnienie poparte dowodami etc

Poczytaj forum,tam jest opisane jakie problemy.Za bardzo nie chcą wpuszczać po ekstradycji tak jak mnie z tym ze sie odwołałem i wygrałem sprawę ale czekałem 7 miesięcy poza Uk

Powrót