ekstradycja

• Autor wątku Autor wątku krzysztofchoromanski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysztofchoromanski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
dzien o ddobry moja sprawa dotyczy ekstradycji oraz powrotu do angli bbylem tam 10lat nie popelnilem tam zadnego przestepstwa jest tammojazona po wyjscu conietof me nie w cale okazalo sie jestem na liscie osob nie pozadanych adwokat chce od mojej zony oraz odemnie alat zstraszne oplaty za pomoc w cofnieciu tej decyzi a nie stac nas na to odwolalem sie sam do homo officu oczywiscie po polsku i zwrocilem sie o pomoc do rzecznika praw obywatcoelskich bo moim zdanie zlamano art8 zycie w rodzienie europejska konwencja praw czlowieka prosze powiedziec co dalej

czy mimo zakazu wjazdu do angli wjade do irlandi

a za jakie przestępstwo zostałeś skazany w PL jeśli można wiedzieć ?

usilowanie wlamania wyrok wydany w2004 ekstradycja 2014

Dziwne, że teraz nie chcą Ci wpuścić do UK. Wiele osób po odsiedzeniu wyroków w PL nie ma problemu z ponownym wjazdem do UK. Jakie jest uzasadnienie, że znalazłeś się na liście osób niepożądanych? Czy ktoś Ci udzielił takiej odpowiedzi?? Może zapytaj się innego adwokata jak to prawnie wygląda. Przy najbliższym spotkaniu z moim adwokatem zapytam się jak to wygląda z punktu prawnego w UK, gdyż sama jestem ciekawa...
Pozdrawiam

Mam wrazenie ze cos jest nie tak. Ekstradycja nastepuje tylko na czas kary lub postepowania oznaczonego w ENA. Nastepnie w terminie ( 45 ?) dni mamy czas powrocic do kraju ktory nas deportowal. Mam wrazenie ze mamy tutaj do czynienia z radosna tworczoscia UK w zakresie prawa. Pewnie nie ma to podstaw prawnych ( wolny przeplyw osob w ramach UE). Ale zanim to wyjasnimy!. Moga oni ograniczac wjazd ale tylko jezeli sa powazne podstawy e moze zagrazac to bezpieczenstwu publicznemu itd.

Generalnie to nie mogá bo Art 7 Konwencji Praw Czlowieka nie pozwala na ,, analogie karania,,. Skoro co ukradles kiedys to nie znaczy e zawsze juz bedziesz uwazany za zlodzieja. Jezeli odsiedziales swoj wyrok to dalsze karanie ( zakaz wjazdu) stanowi naruszenie Art 7 konwencji - konkretnie karanie bez podstaw prawnych.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
no wlasnie onni wzieli to za zagrozenie pobliczne oczywiscie ich nie interesowalo ze juz to odsiedzialem a podobno to zdjecie tego zakazu moze potrwac do 6 miesiecy czy wjade do belfastu bo tu nie idzie zyc

Moi drodzy koledzy ja juz czekam w polsce 9 miesięcy i z tego co mi mówi adwokat to nie koniec

co z tym belfastem bo slyszelem ze ci po deporcie jezdza tamtendy

Witam ja juz czekam 9 miesięcy mam prawnika właśnie od tych spraw dostałam zaraz jak nie mogłam wjechać niestety home ofis zwleka ze sprawą nie mam pojęcia czemu ale jeśli coś wiecie jak wrócić to pomóżcie zostawiłam tam córkę u ojca ona ma 16 lat i tęskni a ja ty łzy wylewam

jesli to prawda leczy cie tylko wjazd przez irlandie poludniowa

Każdego kto miał extradycje cofaja bo jest w systemie nie ma znaczenia jaki miał wyrok

Dobra do Irlandii a dalej jak do Anglii jak jestem w komputerze na lotnisku i na bramkach mnie cofnął

jadyna wyjscie przez irlandie poludniowa tak slyszalem robia ci co mieli deport

Ale jak z irlandi.?do Anglii jak jesteś w komputerze nie zamierzam żyć od nowa w irlandi .w Anglii mieszkam 10lat moje dziecko się tam wychowalo

Obecnie już jestem 2 lata i te cholerne 9 miesięcy po za domem i ciągle czekam na sprawę która pozwoli mi wjechać

a czy zaraz ponownego wjazdu nie dotyczy tylko osób objętych deportacja?

Tak dotyczy wszystkich którzy mieli ekstradycji bez wyjątku jesteśmy wpisanie w system

mofer napisał:
Tak dotyczy wszystkich którzy mieli ekstradycji bez wyjątku jesteśmy wpisanie w system
Ale czytałam na forum ze są ludzie którzy po odsiadce w PL bez problemu wrócili. A jak to ma się do polskich obywateli którzy siedzę w angielskich więzieniach? po odbyciu kary tutaj też są od razu wydalani do PL? W poniedziałek będę się widziała z prawnikiem od prawa w UK to się fo zapytam jak to jest z tym powrotem do UK

Wdrożyli nowe przepisy i niektórym się udało bo jeszcze nie byli w systemie ale jeśli teraz wyjedzie z uk do pl to nie tak prędko wróci teraz jesteśmy wszyscy

Powrót