ekstradycja

• Autor wątku Autor wątku krzysztofchoromanski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a co z ta irlandia mozna tam wjechac jesli tak to nie jest problem dostac sie do anglii

Tylko Anglia nas nie wpuszcza ale jak z Irlandii do angli na bramkach jesteśmy zaznaczeni

Co do wjazdu tutaj ( United Kingdom) to zapewne trzeba obejsc kontrole na granicy. Jedynym wyjsciem jest tutaj przylot do Irlandi a nastepnie Irlandia Polnocna i juz UK. Trzeba sprawdzic gdzie nie ma kontroli granicznej na wyspach. !00% jest dostanie sie na wyspy kutrem rybackim, jest to legalne gdyz w UE nie podlegamy kontroli granicznej. Z nimi najlepiej walczyc omijajac przeszkody. Nie wpuszczaja drzwiami, wejdz przez okno. Jeszcze sprawa European Arrest Warranty. Jezeli sami godzicie sie na EAW to nie przysluguje wam powrot na wyspy w terminie (40?) dni.Skoro was nie wpuszczaja a powod nie jest zgodny z prawem to naruszaja prawo Unii Europejskiej, przedewszystkim, swoboda przemieszczania sié, Art 8 Konwencji- prawo do domu i co najwazniejsze ich decyzja prowadzi do strat finansowych ( brak dochodow, strees tzw Harassment tutaj i inne. Ja uwazam ze nalezy zlozyc skarge do Crown Prosecution Office ( oni tu na wyspach sa od praw czlowieka) i zawsze w sadach domagac sie rekompensaty za utracone w zwiazku z tym postepowaniem korzysci. Skarzymy osobe ktora sie podpisuje pod wnioskiem o niewpuszczeniu was i tego ktory to wykonuje - prekroczenie uprawnien , dyskryminacja i tak dalej. Jest tutaj duze pole do popisu. Nie bojmy sie kosztow, placimy tylko kiedy nas stac na to , w innych wypadkach jestesmy zwolnieni. Generalnie polecam art 7 Konwencji Praw Czlowieka - zakaz analogii w stosowaniu prawa. Zawsze jeszcze mozemy podac ich do Strasbourga lub do innych miedzynarodowych org. Oni sá niereformowalni i za nic nie odpowiadaja jak wiemy, ale trzeba z tym walczyc, obrzydzic im mozliwie jak najwiécej wszelkie proby dyskryminacji. powodzenia!

A powiedz czjuz będę w angli jest możliwość Prz jakiejś kontroli np.drogowej wywóz mnie sportem do pl

Moi drodzy!
Cos mi sie wydaje ze sprawa dotyczy tylko tych ktorych lapia na kontroli dokumentow. Ja jednak jestem ciekawy czy jak juz jestesmy w UK to jak moga nas usunac?. Tutaj juz jest sprawa bardziej skomplikowana. Bo na jakiej podstawie?. Ja bym mocno zalecal omijanie tych zafajdanych zakazow i zamiast placic prawnikom, zorganizowac sobie przyjazd do UK bez ''dokumentow'' np. powrot z wedkowania lub z wicieczki do Irlandii ( Belfast). Wtedy organizujemy sobie jakas prace i domagamy sie kompensacji od baranow. Co wiecej , przy probie usuniecia nas sila naprawde musza byc powazne podstawy. To wyglada na zlosliwe blokowanie powrotu do UK. Nadal rowniez polecal bym skarge do Crown Prosecution Service- oni sa tutaj od pilnowania praw czlowieka.
Mowiac krotko: jako EU wjwzdzamy legalnie ( kontrola lub nie, nie ma znz
aczenia), przebywamy legalnie. Poprostu omijajmy idiotow!.

Jezeli juz jestescie tutaj , dostaniecie sie z powrotem - mieszkajcie na legalu. Gdy was aresztuja, w co bardzo watpie ( bo na jakiej podstawie ) to musicie stanac przed sedzia. Czyli jakie plusy? Jezeli juz to 1. Przyspieszenie sprawy
2. Ciekawe na jakiej podstawie maja was zatrzymac
3. Ingerencja w zycie prywatne- odszkodowanie.
4. Kazdy angilelski urzedas musi przestrzegac praw czlowieka.
Nie moze sie tlumaczyc ze mial jakies polecenie sluzbowe.
5. Skoro dopiero ustalaja czy sa podstawy czy nie to
jak to sie mowi jestescie niewinni do czasu ustalenia winy zgodnie z prawem
Dzialac, nie ogladac sie na nich, oni sa zbyt ospali umyslowo aby to ogarnac.

Jeszcze jedna wazna sprawa. Wiele osob jest zaskoczonych dzialaniami pranikow angielskich.
Tak wiec prosze, aby kazdy, ktory zostanie zaszczycony takim '' kwiatkiem'' z urzedu domagal sie od niego krotkiego oswiadczenia na pismie, na jakiej podstawie i jak zamierza przeprowadzic nasza obrone. Gdy taki odmowi to powiedzcie przed sedzia ze nie jest on adekwatna obrona ( przez prawnika) i domagajcie sie czasu i warunkow na przeprowadzenie odpowiedniej obrony. Zgodnie z uznanym orzecznictwem Strasbourga samo posiadanie obroncy nie jest rownoznaczne z odpowiednim zapewnieniem obrony. Jak bedziecie liczyc ze jakos to bedzie to bedziecie niemile zaskoczeni skutkami popisow tych dorobkiewiczow. Dla nich wazne jest paré funtow i bron boze nie przysporzyc problemow sedziemu ( popularne w tutejszych sadach- tylko nic o prawach czlowieka).

mofer! Wszyscy wiemy ze ich popisy niekompetencji i innych pospolitych blazenstw nie maja granic. Ja twierdze ze nie ma podstaw do zatrzymania cié jak juz jestes w Anglii. Nie popelniono przestepstwa, masz prawo byc tutaj zaakceptowane przez parlament w Westminster a nie jakiegos dupka na granicy. Czyli o co chodzi?
Nie ulatwiac in zycia, przeciwnie! korzystaj ze swoich praw. Dopoki sad prawomocnie nie wypowie sie na ten temat sprawa jest otwarta. Dzialac nie poddawac sie.

witam. Mam takie pytanko dotyczace ekstradycji z UK do PL. Czy ktos z Was po zatrzymaniu w UK zostal wypuszczony na taga i po jakims czasie zostal transportowany do Polski? Jesli sa tu takie osoby to czy mozecie mi powiedziec jak polski sad ustosunkowal sie do brytyjskiego taga i czy cokolwiek zostalo Wam odliczone od wyroku? Potrzebuje pomocy w tej sprawie i bede wdzieczna za kazda odpowiedz.

Sąd podejmuje decyzję czy dana osoba może opuścić areszt, po wcześniejszym wpłaceniu kaucji oczywiście. Jeśli sąd zgodzi się na kaucję taka osoba wtedy najczęściej dostaje taga i czeka na rozprawę na wolności. Jeśli masz jakieś pytania pisz na maila mona17o@poczta.onet.pl

To jest raczej wolna interpretacja immigration officers na granicy.To oni tak naprawde na podstawie danych o tobie i wywiadu z toba decyduja czy cie wpuscic czy nie.Problem jest gdy jeden taki zdecyduje ,ze cofnac to juz leci falowo. Mnie wpuscili ale proces sprawdzania trwa ok 6 godzin,czasem mniej.jeszcze tak kilka latek.

To tylko ,,dobra wola sedziego,, zqaliczyc czy nie. Mi laskawie nie zaliczyli bo im tek bylo wygodniej.

patgie86 napisał:
witam. Mam takie pytanko dotyczace ekstradycji z UK do PL. Czy ktos z Was po zatrzymaniu w UK zostal wypuszczony na taga i po jakims czasie zostal transportowany do Polski? Jesli sa tu takie osoby to czy mozecie mi powiedziec jak polski sad ustosunkowal sie do brytyjskiego taga i czy cokolwiek zostalo Wam odliczone od wyroku? Potrzebuje pomocy w tej sprawie i bede wdzieczna za kazda odpowiedz.

Europejski nakaz aresztowania — Blog o tym, czy osoby poszukiwane europejskim nakazem aresztowania muszą być deportowane do Polski.

nie łudż sie

Powrót