A
allegrowicz88
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam
Mam takie pytanie nie znam sie bardzo dobrze na prawie podatkowym , chcialem zasiegnac rady ekspertow, mianowicie sprzedaja od 5 miesiecy pewny przedmiot na allegro, jestem osoba fiziczny nie mam DG a co za tym idzie nie wystawiam faktur oraz rachunkow (umowe kupna sprzedazy na zyczenie). Dzis dostalem maila:
Witam
>
> Interesuje mnie ok 30 XXXXXXXXXXXx
> Proszę o informację o koszcie przesyłki przy takiej ilości.
> Wystawiają Państwo fakturę Vat, czy tylko rachunek ?
> Z góry dziękuję za informację
> Pozdrawiam
> XXXX XXXXXXXXX
ODpowiedzialem:
Jestem osoba fizyczna nie wystawie Panu faktury :-( koszt wysylki ok
> 12-13zl
>
>XXXXXX
i dostalem nastepnego maila:
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Prowadząc sprzedaż produktów nowych , jest Pan zobowiązany do wystawienia dokumentu zakupu, oraz prowadzenia zarejestrowanej działalności gospodarczej, jak również opłacania Uzezbieczenia ZUS i podatku dochodowego, oraz VAT !!!
Sprawa w poniedziałek zostanie przekazana do odpowiedniego oddziału Urzędu Kontroli Skarbowej.
Prowadzenie niezarejestrowanej działalności gospodarczej (jak w Państwa przypadku) jest zagrożone karą grzywny do 50 tyś zł, oraz naliczeniem zaległego podatku dochodowego, oraz Vat wraz z odsetkami!
Bliższe informacje: http://uks.wawa.ibip.net.pl/goraca-linia
Pozdrawiam
Starszy Inpektor Kontroli Skarbowej
Jako ze nie jestem osoba prowadzaca dzialanosc mam prawo do rozliczenia w PICIE rocznym z tego co mi wiadomo.
Mail przyszedl z adresu ktory bym zalozony w portalu interia.pl co o tym myslicie ? konkurancja chce mnie przestraszyc , czy moze mam problem ?
Prosze o pilna odpowiedz
Mam takie pytanie nie znam sie bardzo dobrze na prawie podatkowym , chcialem zasiegnac rady ekspertow, mianowicie sprzedaja od 5 miesiecy pewny przedmiot na allegro, jestem osoba fiziczny nie mam DG a co za tym idzie nie wystawiam faktur oraz rachunkow (umowe kupna sprzedazy na zyczenie). Dzis dostalem maila:
Witam
>
> Interesuje mnie ok 30 XXXXXXXXXXXx
> Proszę o informację o koszcie przesyłki przy takiej ilości.
> Wystawiają Państwo fakturę Vat, czy tylko rachunek ?
> Z góry dziękuję za informację
> Pozdrawiam
> XXXX XXXXXXXXX
ODpowiedzialem:
Jestem osoba fizyczna nie wystawie Panu faktury :-( koszt wysylki ok
> 12-13zl
>
>XXXXXX
i dostalem nastepnego maila:
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Prowadząc sprzedaż produktów nowych , jest Pan zobowiązany do wystawienia dokumentu zakupu, oraz prowadzenia zarejestrowanej działalności gospodarczej, jak również opłacania Uzezbieczenia ZUS i podatku dochodowego, oraz VAT !!!
Sprawa w poniedziałek zostanie przekazana do odpowiedniego oddziału Urzędu Kontroli Skarbowej.
Prowadzenie niezarejestrowanej działalności gospodarczej (jak w Państwa przypadku) jest zagrożone karą grzywny do 50 tyś zł, oraz naliczeniem zaległego podatku dochodowego, oraz Vat wraz z odsetkami!
Bliższe informacje: http://uks.wawa.ibip.net.pl/goraca-linia
Pozdrawiam
Starszy Inpektor Kontroli Skarbowej
Jako ze nie jestem osoba prowadzaca dzialanosc mam prawo do rozliczenia w PICIE rocznym z tego co mi wiadomo.
Mail przyszedl z adresu ktory bym zalozony w portalu interia.pl co o tym myslicie ? konkurancja chce mnie przestraszyc , czy moze mam problem ?
Prosze o pilna odpowiedz