Emotki koszt

• Autor wątku Autor wątku tqzwc2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tqzwc2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam. Znam taką jedną osobę co robi emotki czyli takie obrazki jak np. :) :wow: itp.
Chciałbym żeby mi stworzył kilkanaście emotek za opłatą. Czy jeżeli stworzy te emotki i zamieści na portalu aukcyjnym. Ja przez ten portal je zakupie, To będzie to jedyny koszt jaki będę musiał ponieś czy jakiś jeszcze?

Jaki niby? Koszty ustalasz z wykonawcą.

Tak wiem, koszt ustalam z wykonawcą. Ale co zrobić żeby to było legalne i zgodne z prawem. Czy jak wystawi te emotki na portal aukcyjny i zakupie je przez ten portal aukcyjny. To będzie to wszystko legalne i zgodne z prawem?

No tak. Można to również zrobić bez pośrednictwa portalu.

[cytat="Colder":17aulvl5]No tak. Można to również zrobić bez pośrednictwa portalu.[/cytat:17aulvl5]
Czyli poprzez portal aukcyjny jak kupie te emotki to będzie to legalne i zgodne z prawem??

W jakim sensie "Można to również zrobić bez pośrednictwa portalu."

No bez posrednictwa.. czyli normalna umowa o dzieło (np z przeniesieniem prawa autorskich/licencja). Pan mu zleca zrobienie emotek, on robi i otrzymuje zapłate. Forma papierowa wskazana - pocztą można przesłać.

Nie dostałem odpowiedzi odnośnie portalu aukcyjnego, czy przez taki portal jak kupię to będzie legalne to i zgodne z prawem? Na aukcji będzie że np. Kupujący dostaje prawa autorskie do tych emotek i może je wykorzystać gdzie chce

Toć odpowiedziałem wyżej, że legalne.

Ale chyba z umowy o dzieło to później to będę musiał zgłaszać do urzędy skarbowego i jakiś podatek płacić

Powrót