ENA a wykonanie kary w nim nie ujętej

• Autor wątku Autor wątku ambytar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ambytar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Szanowni forumowicze,

W zeszłym roku zawieziono mnie do Polski z Holandii z ENA w którym nie był zawarty wyrok (7 miesięcy). Wypuszczono mnie warunkowo przedterminowo, a po wyjściu złożyłem wniosek o wykonanie kary 7 miesięcy w SDE, jak również o odroczenie wykonania kary do czasu rozpatrzenia wniosku o SDE. Niestety nadal nie ma terminu na rozpatrzenie żadnego z ww wniosków. Czy należy się spodziewać, że zaraz po tym jak minie okres ochronny wynikający z zasady specjalności (art. 607e kpk) mundurowi przyjdą na adres podany w zk przy wypuszczeniu? Czy po tych 45 dniach będzie list gończy z automatu?

Z góry dziękuję za pomoc!

Ostatnia edycja:
ambytar napisał:
Czy należy się spodziewać, że zaraz po tym jak minie okres ochronny wynikający z zasady specjalności
Bardzo uprzejmie poproszę o szersze wyjaśnienia na temat owej "zasady specjalności" - który przepis taką zasadę wprowadza.

forg napisał:
Bardzo uprzejmie poproszę o szersze wyjaśnienia na temat owej "zasady specjalności" - który przepis taką zasadę wprowadza.
Art 607e kpk

Nie rozumiem co to znaczy że Cię zwolniono warunkowo przedterminowo. O warunkowym przedterminowym zwolnieniu mówi się, gdy skazany zacznie odbywać karę. Czy na pewno to chciałeś przekazać?

Powrót