"Energetyczne centrum" - brak kopii umowy

• Autor wątku Autor wątku volish765
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

volish765

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie.
Do znajomej mojej mamy, starszej kobiety, ok. godziny 13:00 zawitała pewna Pani podająca się za przedstawicielkę energetyki i okazała najprawdopodobniej legitymację (czy była prawdziwa, czy fałszywa, nie wiadomo). Następnie, mówiąc że chodzi o rozliczenia rzeczywiste za prąd co dwa miesiące, nie co pół roku, podsunęła jej do podpisania umowę. Podpisała ją i podała swoje dane osobowe, zaś rzekoma przedstawicielka nie zostawiła jej kopii umowy ani żadnych danych firmy, z której pochodzi. Powiedziała jedynie, że w czwartek lub piątek (to był poniedziałek, dzisiaj) dostarczy kopię umowy.
Czy w takiej sytuacji, jeśli było to oszustwo, można w jakiś sposób zrezygnować z takiej umowy?

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
zadzwonić do centrum energetyczne i zastrzec formę zawarcia umowy- czy aby napewno to ta firma?? jesli tak - natychmiast odstpić od umowy - bo umowa jesli przyjdzie po 14 dniach bedzie problem opłata karna

Szybko niech wyśle rezygnacje... słyszałam, że coś podobnego jak tele2 przychodzą dwie faktury do zapłacenia. Niestety miałam tę nieprzyjemność pracować jako przedstawiciel i radzę zrobić to jak najszybciej, bo naprawdę potem będą problemy...

Powrót