energetyczne centrum

• Autor wątku Autor wątku pelagia22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pelagia22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Mam nadzieję że tutaj uzyskam pomoc bo już wyczerpały mi się wszystkie pomysły. Przez 5 lat od lipca 2011 - do lipca 2016 r byłam klientką Ec,rozwiązałam z nimi umowę oczywiscie z zachowaniem 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia ( wypowiedzenie wysłane 9.03 2016). 23 lipca zakończyła się umowa a ja nie mogę do tej pory podpisać umowy ze swoim starym operatorem ponieważ nie otrzymałam od ec potwierdzenia rozwiązania umowy. Ponoć wysłali do mnie te pismo na początku kwietnia listem zwykłym którego nie otrzymałam. Dzwonię do nich proszę o wysłanie ponownie tego pisma i ponoć znowu wysłali i znowu Ja go nie dostałam. Co mam robic?Od rozwiązania umowy minie zaraz 3 miesiące nowa umowa nie podpisana rachunek za prąd będzie kosmiczny tak mi powiedział nowy-stary operator. Jak zmusić ec do wysłania tego pisma, za każdym razem jak dzwonię odzywa się inna osoba i mówi co innego . A jeszcze dodam że rozliczenia za energię też nie dostałam na pewno jest nadpłata jak co roku ,cisza w eterze. Jak ich zmusić żeby załatwili sprawę jak należy. Proszę o pomoc

wysłać pismo ZPO - polecony z rządaniem odesłania odpowiedzi w trybie natychmiastowym- powołac sie na rozmowy -podać nazwiska i ect ...

Dziękuję za odpowiedź,będę pisać. Co za firma ludzie mają tylko same problemy

przerabialem ten temat u siebie w domu - wiem co potrafią

15 telefonów dziennie trochę poskutkowało bo dostałam dzisiaj (po 3 miesiącach)od nich pismo o zakończeniu umowy( wysłane listem zwykłym nie ma szans na sprawdzenie na poczcie). Oczywiście twierdzą że to już jest trzecie pismo jakie do mnie wysłali- akurat.Byłam u swojego nowego-starego operatora podpisałam umowe kompleksowa, fakturę dostanę dopiero luty-marzec przyszłego roku na kosmiczną kwotę :x a jeszcze teraz muszę znowu dzwonic do EC o końcowe rozliczenie,mam sporą nadpłatę, ciekawe jak ją wyrwę , gdzieś wyczytałam że to może trwać z pół roku-super.Mam radę dla innych -minie tydzień od przewidzianej daty rozwiązania umowy i od razu dzwonić i pisać dla nich to lata że ktos bedzie miał potem problemy.Radzę EC omijać szerokim łukiem

Powrót