EOS Investment Poland

• Autor wątku Autor wątku angie76
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

angie76

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dobry wieczór, lat temu osiem nieopatrznie wzięłam na siebie telefon w ówczesnej Idei za namową nieuczciwego kolegi - człowiek był młody i naiwny:sad:. Dziś przyszło mi pismo pt :Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji z tego tytułu na kolosalną dla mnie kwotę. Dodam, że obecnie przebywam na urlopie wychowawczym, nie posiadam żadnych dochodów, ani majątku ruchomego, czy nieruchomego. Jednakże wraz z mężem zajmujemy mieszkanie spółdzielcze. Chciałabym się dowiedzieć, jak mogę wnieść o umorzenie postępowania egzekucyjnego, czy wiąże się to z jakimiś kosztami i czy w związku z tym komornik może żądać spłaty przez mojego męża, jeśli dług powstał zanim byliśmy małżeństwem. Z góry dziękuję. Anna

Dług jest przedawniony. Poszukaj na forum informacji o przedawnieniu.

angie76 napisał:
umorzenie postępowania egzekucyjnego,
Umorzenie nie spowoduje wygaśnięcie zobowiązania.

Na urlopie wychowawczym nie można być w nieskończoność a Pani wynagrodzenie za pracę zostanie niebawem zajęte na poczet tego zadłużenia.

To jest definitywne przedawnienie roszczenia. Ost też z mężem bylismy w takiej sytuacji i ta sama firma. Jednak złożyliśmy sprawę do sądu i jak się okazalo prawo było po naszej stronie został uchylony nakaz zapłaty w całości oraz klauzula wykonalności teraz tylko czekamy na uprawomocnienie bo mają na to 14dni. Pozdrawiam

Powrót