EOS KSI - bezpodstawne nękanie

• Autor wątku Autor wątku calkiemzielony
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

calkiemzielony

Użytkownik
Odpowiedzi
53
Nie mam zielonego pojęcia, jak ta "firemka" weszła w posiadanie moich danych, w tym numeru telefonu, tym bardziej, że sprawa nie dotyczy mnie, a mojego ojca, z którym od lat nie mam żadnego kontaktu, o czym firmę EOS KSI poinformowałem już podczas pierwszej rozmowy. Od tego czasu kontaktowano się ze mną jeszcze kilkukrotnie, w tym drogą smsową (informacja, że wszczynają przeciwko mnie procedurę kontrolną czy coś w tym rodzaju).

Dzisiaj łaskawie poinformowali mnie, że odznaczają w swoim systemie zgodę na kontakt telefoniczny/smsowy, ale przerabiałem to już podczas pierwszej rozmowy, a poza tym - jakim cudem ja w owym systemie się znalazłem i skąd mają moje dane ? Co ważniejsze, czy mogą te dane wykorzystywać w sposób, w jaki to robią ?

Co ja mogę zrobić, żeby nie czuli się aż tak bezkarni ? UOKiK, policja ?

Z góry dzięki za pomoc.

calkiemzielony napisał:
Co ja mogę zrobić, żeby nie czuli się aż tak bezkarnie ? UOKiK, policja ?
Blokada numeru. Najszybciej, najpewniej.

Kanas napisał:
Blokada numeru. Najszybciej, najpewniej.
Dzięki, ale dzwonią z różnych numerów i taka blokada nie zrobi na nich wrażenia. Poza tym, nnie bardziej chodzi o to, aby ukrócić tego typu procedery z ich strony.

Zgłoś na policję. Ale wątpię, by udało się ustalić sprawcę.

calkiemzielony napisał:
Dzięki, ale dzwonią z różnych numerów i taka blokada nie zrobi na nich wrażenia. Poza tym, nnie bardziej chodzi o to, aby ukrócić tego typu procedery z ich strony.

Robi, robi - mają kilkanaście numerów stacjonarnych wykupionych na stałe oraz kilka komórkowych. Mam listę większości, można blokować i mieć spokój.

Powrót