EOS KSI Polska Sp z.o.o

• Autor wątku Autor wątku elvaston
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elvaston

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie,
Jestem nowa.
Przeczytałam sporo na temat windykacji i przedawnienia ale nadal nie wiem co mam zrobić.
Dzisiaj dostaliśmy wiadomość o tym, że bank przelał wierzytelność z 01.04.2003 na rzecz EOS 1 FIZ NFS (nie mam pojęcia co to za firma) dnia 05.04.2012 a wykonawcą ma być EOS KSI Polska Sp.z.o.o.

Co można zrobić w tej sprawie? Czy to może być przedawnione?

Proszę o pomoc.

Pytanie z jakiego tytułu to zadłużenie i do kiedy obowiązywała umowa, bo data którą podajesz to pewnie data umowy z 2003.

Sprzedaż ratalna. Nie wiem jeszcze czego dokładnie dotyczy data 01.04.2003.

Witam serdecznie
Ja również w takiej samej sprawie --- Zaczęło sie jakieś 1/5 roku temu,wtedy to właśnie - w czasie gdy byłam w pracy-zadzwoniła do mnie pani X i poinformowała mnie iż posiadam zadłużenie - i wyłudziła moje dane -w celu potwierdzenie że ja to ja. Byłam bardzo zaskoczona ponieważ - coś co brałam na raty to był rok 2004/2005 i dawno to w całości spłaciłam. Jakie kolwiek dokumenty przechowuje -5 lat/ więc potwierdzeń moich wpłat niestety już nie posiadałam. I poprostu uznałam że to głupie żarty i pewnie ktoś chce wyłudzić pieniądze --- bo mało to oszustów.... Po pewnym czasie znów telefony ---w tej samej sprawie....-więc tłumacze Pani -że nie posiadam żadnych zobowiązań wobec ich firmy ponieważ raty pospłacałam --- Pani X twierdzi inaczej i upiera sie przy swoim a ja przy swoim.... Potem telefony z zastrzeżonego numeru ( a takich nie odbieram ) o różnych godzinach jak również sms---z ponaglaniem o zapłatę----było to bardzo irytujące ----w końcu po informacji że odwiedzi mnie inspektor --udałam sie na policje--- z zapytaniem ---co w tej sytuacji ---Pan Policjant --- poradził żebym poszła do tego banku i sprawdziła jaki jest stan---więc jestem w posiadaniu zaświadczeń z pieczątką banku iż raty mam spłacone w całości i nie mam wobec banku zobowiązań ( AIG bank który udzielił mi pożyczki ) ---- więc co teraz powinnam zrobić -wysłać Firmie EOS KSI ksero z banku. -----bo znowu dzwonił do KTOŚ z EOS KSI tylko że nie chciałam podać swoich danych--wiec nie mógł ze mną dalej rozmawiać. Wiecie -takie sytucje sprawiają żeby nie brać niczego na raty... kurcze żeby człowiek musiał udowadniać swoją niewinność ---przykre

Pozdrawiam Was i poproszę o rade

próbują wyciągnąć od ciebie siano, nic więcej. nie udowodnią iż roszczenie im przysługuje, nadto gdyby istniało jest przedawnione. po prostu musisz przywyknąć do tych smsów i telefonów. da się wytrzymać, porób sobie jakieś jaja z nich typu tu kostnica sklep wędkarski czy urząd ochrony państwa itp. serio mówie, mimo ze prima aprilis się zaczął

Marian ma rację... trza się przyzwyczaić i pilnować tylko czy nie przyjdzie nakaz zapłaty i wtedy złożyć w terminie sprzeciw....

Można też do nich na nazwisko prezesa... :) Anna P...

/ładnie awansowała z operatora /telefonistki/ "cuul center" w Intrum - najbardziej śmieszy mnie tekst z sukcesem kierowała pionem windykacji.... /

Kierownictwo EOS KSI Polska-EOS in Poland

wysłać pismo, że nie uznajesz roszczenia i prosisz ich ładnie aby zaprzestali nękać Cię za nieistniejący i dodatkowo przedawniony dług.

Dużo to nie da będziesz mieć papier /jako dowód w sądzie/ - a może nie będą Cię ścigać po sądach bo wiesz, jakie prawa Ci przysługują. A skierowanie do sądu tylko zwiększy ich koszty .....

Ostatnia edycja:
marian.pazdzioch napisał:

Na kontaktowanie się, na stwierdzenie, że dług nie istnieje na fakt podniesienia zarzutu przedawnienia, ewentualnie o naruszenie dóbr osobistych natrętną windykacją itd...

oraz

czyste sumienie :beer: w ten piękny dzionek

PS. poza tym "inteligentni ludzie" z windykacji /jeśli tacy tam są/ mogą darować sobie sąd jak będą wiedzieć, że poniosą tylko koszty

PSII. na sprawie taki efekt moralny dobrze działa "proszę wysokiego sądu firma wiedziała, że dług nie istnieje a mimo to narażała mnie na stres i dodatkowe koszty"

Ostatnia edycja:
Robilee napisał:
Niezmiennie uwielbiam takie głupkowate sformułowania, zamiast normalnie: "na prośbę pani X, podałam swoje dane w celu identyfikacji".

Jak zwał-tak zwał,wiemy o co chodzi

dziekuje za pouczenie

Bardzo Państwu dziękuje za porady i informacje - związane z tą sprawą
Pozdrawiam

Witam bardzo proszę o pomoc, córka dostała z EOS KSI list o zapłatę za kartę kredytową której umowa została wypowiedziana przez AIGO 18-08-2010 a działając w imieniu Santandera i pełnomocnictwa żąda zapłaty. Piszą że," w przypadku braku dobrowolnej spłaty rozważą podjęcie działań do złożenia wniosku o wszczęcie egzekucji komorniczej i podają że może to być komornik na kocjana. Proszę o pomoc co robić bo nie pamiętam żeby coś przychodziło z sądu a córki nie ma w kraju. Dziękuję za pomoc

jeżeli nie było pozwu to sprawa przedawniona. jeśli był a nic nie przyszło z sadu bo zly adres dali to komornika łatwo się pozbyć. wtedy tez można zobaczyć dokumenty pod katem szans na wygrana. pozostaje czekac

Witam.Z tego co piszesz w sptrawie EOS mam nadzieje że już csię wszystko uspokoiło,ale jeśli nie nie czekaj tylko zgłoś sprawę na policji jako nękanie,Ja tak zrobiłam i mam świety spokój to zwykli oszuści,nie łudx sie jeśli by do tej pory wydzwaniali że przestaną.Ta firma zreszta jak inne tego typu to prawdziwy wrzut na tyłku,przez nich o mało nie sfiksowałam,poszlam do prawnika kazał mi posciągac od nich dokumenty zrobiłam to okazuje się ze nie mają ŻADNYCH cesji miedzy bankiem a sobą ale mieszdzy soba a soba(mieszy EOS GDANSK A EOS WARSZAWA a to to samo)wkurzyłam się,bo zaczeli mnie straszyć ze oni mogą wyegzekwowac ode mnie dlug w inny sposob,zgłosiłam sprawę na policji i przy kolejnym telefonie grzecznie ich o tym poinformowałam że uprzedzam iz rozmowa jest nagrywana przez odpowiednie organy.Dziś mam spokój!Pozdrawiam

Powrót