EPCPLC Proszę o Porade Bardzo Pilne

• Autor wątku Autor wątku arc4ni4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arc4ni4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam sprzedalem auto 16.02.2011 panu B , 20/10/2011 zostaly wystawione na mnie 3 mandaty z jakiejs firmy Euro Parking Collection powiadamiających mnie że byłem (!) w Norewgii (Fizycznie nigdy tam nie byłem ani nawet duchowo) przysłali mi do zaplaty mandaty , złożyłem odwołanie przez ich magiczna strone (bo dodzwonic sie nie mozna ani nawet faksu wyslac ....)
podajac przyczyne ze nie moglo mnie tam byc , dodalem umowe kupna - sprzedazy na PANA B. dostałem odpowiedz ze w ciagu 28 dni odpowiedza na moje odwolanie. Niestety maila zwrotnego nie dostalem , wczoraj na skrzynke przyszlo kolejne zawiadomienie w tej samej sprawie. Dzwonilem do konsulatu Norwegii lecz uprzejma Pani powiedziala ze tymi sprawami sie nie zajmują. Sprawdziłem zdjecia zrobione temu samochodowi nie widać tam twarzy nawet. Czy mam się martwić ?? czy poprostu to olać ?? jestem bezradny. Prosze o w miare możliwości dobrą poradę ... Tego Samochodu niemam od lutego 2011 roku a wykroczenia zostaly zarejestrowane 20/10/2011 bardzo was prosze o pomoc dziekuje

Skoro auto zostało sprzedane i posiada Pan dokumenty poświadczające ów fakt, może być Pan spokojny.

dziekuje za odpowiedz jednak zdenerwowalo mnie ze przyszlo znowu od nich do zapłaty ..... niewiem juz co zrobic z tym ..... wczesniej skladalem juz wyjasnienia dostalem maila ze w ciagu 28 dni dadza odpowiedz dopiero po 2 miesiacach dostalem kolejny list do zaplaty ....

jeżeli grzecznie się z nimi nie da, to proszę napisać że złoży pan zawiadomienie
o uporczywym nękaniu i próbie wyłudzenia nienależnego świadczenie jakim
ma być ta opłata za mandat (proszę sobie odszukać odpowiednie paragrafy
w kk)

napisać to, wysłać - najlepiej listem poleconym i spać spokojnie
do tego archiwizować wszelką korespondencję mailową, tak na wszelki wypadek

proszę napisać że złoży pan zawiadomienie
ma być ta opłata za mandat

A gdzie tu widzisz znamiona wymienionych przez siebie przestępstw?

profilaktycznie, jak ktoś zobaczy paragrafy kodeksu karnego może podejdzie
do sprawy poważniej i zechce zweryfikować prawdziwego posiadacza tego pojazdu

korespondencja z mandatami i żądaniem zapłaty nie wpływa na mnie dobrze i obawiam się o stan psychiczny ;)

arc4ni4 napisał:
dziekuje za odpowiedz jednak zdenerwowalo mnie ze przyszlo znowu od nich do zapłaty ..... niewiem juz co zrobic z tym ..... wczesniej skladalem juz wyjasnienia dostalem maila ze w ciagu 28 dni dadza odpowiedz dopiero po 2 miesiacach dostalem kolejny list do zaplaty ....
Proponuję zeskanować ów list (z ich odpowiedzią na Pana 1 wyjaśnienie) i odesłać im. Pan zachował się w porządku wyjaśniając sytuację.

kujawiaczkaa napisał:
jeżeli grzecznie się z nimi nie da, to proszę napisać że złoży pan zawiadomienie
ma być ta opłata za mandat (proszę sobie odszukać odpowiednie paragrafy
w kk)

Doradzić to potrafisz a paragrafów już nie znasz ?
kujawiaczka trzymaj :roza: na drogę.

Wracając do tematu tak jak pisał pudica, zeskanować i wysłać nikt nie zarzuci że nic nie było robione w sprawie.

orybie i wedce???:ok: masz ty rozuuuuuuuuuuuum.Toz to tu sie wedkuje wlasnie.Jak bede mial kase to pojde od razu tam gdzie nalezy.

Mam również problem z tą firmą. Epclc- czuję się nękana mandatami za sprzedany samochód.

Umowę wysłałam do urzędu w terminie, urząd potwierdził, że ją ma oraz oświadczył, że nie otrzymał nigdy " zapytania o właściciela pojazdu"

Powrót