L
Lukaszclean
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, to mój pierwszy post na forum. W 2013 roku założyłem jednoosobowa działalność gospodarcza opierająca się na usługach sprzątających w 2014 rozszerzyłem działalność o handel samochodami i od razu natrafiła się okazja na zakup floty samochodów ( 24 sztuki), w samochodach kończyły się polisy ubezpieczeniowe wiec po uprzednim dogadaniu się ze „ sprzedającym wykupił on na wszystkie auta nowe polisy. Z uwagi na to ze pojazdy wymagały napraw kosmetycznych sprzedaż ich zajęła około pół roku. W tym samym czasie posiadałem auto marki hummer i z uwagi na duże wymiary żona która wcześniej jeździła volkswagenem up miała w rok trzy stłuczki. Przed nimi posiadałem maksymalne zniżki. Na chwile obecna ubezpieczalnia zrobiła rekalkulację z 750 zł za polisę zrobiło się około 12 tys ponieważ ubezpieczalnia wymaga od emnie ok 6 tys za każde auto przy założeniu ze miałem je pół roku po rocznym użytkowaniu mogliby tyle policzyć. Reasumując jest to kwota grubo przekraczająca 100tys zł cała sytuacja miała miejsce w roku 2014 jakiś miesiąc temu zaczęła wydzwaniać do mnie firma kaczmarki inskasso, zakładając już ze nie naciągnęli prawa tak wielkimi cenami polis po rekalkulacji czy dług nie jest przypadkiem przedawniony ? Dodam ze na chwile obecna nie posiadam majątku jestem bezrobotny