ESKK - PRÓBA WYŁUDZENIA za materiały

• Autor wątku Autor wątku carthmas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
carthmas

carthmas

Użytkownik
Odpowiedzi
189
Witam,

Jakiś czas temu kontaktowało się ze mną ESKK, i dostałem propozycję rozpoczęcia kursu. Wyraziłem zgodę na otrzymanie od nich lekcji próbnej, i na nic więcej. Z czasem w skrzynce przyszło kilka lekcji, jednak nie prosiłem o nie, ani nie wyrażałem woli kontynuacji nauki. Dzisiaj przyszło kolejne wezwanie do zapłaty za coś, z czego nie korzystałem, nie zamawiałem ani nie podpisywałem i nie prosiłem o to - słowem, wyłudzenie.
Co mam z tym zrobić?

Owi państwo z ESKK powołują się na Ustawą o ochronie niektórych praw konsumentów z dnia 02.03.2000 r. Dz. U. Nr 22, poz. 271).

Czy ktoś miał już problem/styczność z nimi? Proszę o pomoc.

Witam, przepraszam za odkopanie tematu ale znalazłem się w identycznej sytuacji. Jak sobie poradziłeś z tą sprawą, ew. proszę o pomoc forumowiczów w przedsądowym wezwaniu do zapłaty powołują sie na art.6 ustawy z dnia 2.03.2000 o ochronie niektórych praw konsumentów. Podobnie jak carthmas wyraziłem zgodę tylko na lekcje próbne. Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam.

carthmas napisał:

Niestety nie moge napisać na priv do ciebie, masz chyba wyłączone odbieranie prywatnych wiadomości. Jeżeli możesz bardzo proszę o wiadomość prywatną do mnie bądź pod adres mailowy bka.spd@gmail.com.

Ostatnia edycja:
Takie sprawy załatwiamy na forum ogólnym. Proszę czytać regulamin!

Spidzior, ja też wyraziłem zgodę na przesłanie lekcji na próbę i pamiętam, że miałem 30 dni na decyzję czy chcę dalej kontynuować naukę czy nie. Zgłosiłem rezygnację i już więcej nie dostałem żadnej lekcji ani wezwania do zapłaty. Prawdopodobnie brak sygnału od Ciebie spowodował, że wysyłali Ci dalsze lekcje. Te wszystkie informacje były przesłane też razem z materiałami. Szkoda, że nie doczytałeś.

Powrót