Etyka prawnika

• Autor wątku Autor wątku kasimir232
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

kasimir232

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
siostra od mojej dziewczyny pracuje w kancelarji adwokackiej. Groziła mi że mnie załatwi, cyt: "z Panią Gosią z kanceralji Cię załatfimy", wcześniej już wspominała że w kancelarij "Grela, Mastela, Wałecki" w której pracuje dali jej już fskazówki jak ma to robić. Tydzień temu zostałem wywieziony przez Policję ze Słomnik do lasu i pobity.
Co Panowie o tym sądzicie?
Pozdwawiam
Kazimierz

Coś mi się w to wierzyć nie chcę że Policja z tobą po lasach jeździ i Cię bije.

A jednak, sprawą już się zajeło BSW i była wizja Lokalna. Sprawa przeciwko tym policjantom jest w toku.

w jaki sposób uzyskać dokumenty występujące w procesie od adwokata który na moja prośbę nie odpowiada,
Chcę z niego zrezygnować i zapoznać się z aktami (ponieważ nie występowałem w procesie) i wnieść sprawę do sądu. Nie mam akt ani kopii oraz co pisał do sądu, a to mi da pomoc odniesieniu do przebiegu sprawy.
Jest jakiś artykuł prawny na który mogę się powołać i domagać się zwrotu korespondencji i pism .

Również nie wydaje mi się że policja wywiozła by Cię do lasu i pobiła. Moim zdaniem to troll

cycowy napisał:
w jaki sposób uzyskać dokumenty występujące w procesie od adwokata który na moja prośbę nie odpowiada,
Chcę z niego zrezygnować i zapoznać się z aktami (ponieważ nie występowałem w procesie) i wnieść sprawę do sądu. Nie mam akt ani kopii oraz co pisał do sądu, a to mi da pomoc odniesieniu do przebiegu sprawy.
Jest jakiś artykuł prawny na który mogę się powołać i domagać się zwrotu korespondencji i pism .

Należy iść do sądu, przedstawić się jako strona postępowania, wykazać swoja tożsamość (np. dowodem osobistym) i poprosić o wgląd w akta. Można sporządzać notatki, za zgoda kierownika sekr. fotografować, można dostać kserokopie lub odpisy (za opłatą). Dokumenty stanowiące pana własność może pan dostać z powrotem po tym, jak sekr. sporządzi odpis do pozostawienia w aktach.

Czy wy bredzicie czy tacy fachowcy?
Troll a niech tam będzie ale to że nie znacie realiów a piprzycie to widać po wpisie.
pisze się że można do sądu, przeglądnąć akta itp i co dalej?
Mieszkam w Australii sad wyznaczył mi adwokata który został opłacony.
To proszę myśleć a nie opowiadać bajki.
Mam przylecieć tylko po to zeby przegladnąć akta - to po co mi był adwokat.
Chcę zrobić odwołanie to nie mogę bo musze przylecieć, spojrzeć jakieś tam w oczka i czytać akta których jest 15 tomów i na przeczytanie mam 2 godziny lub kilka dni na czytanie .
Co wy pierniczycie , to znaczy że adwokat za co brał pieniądze, za co miał opłacone żebym sam to sobie robił.
Zadałem pytanie i prosiłem o odpowiedź a nie o obrażanie i pokazywanie swojej indolencji w temacie i braku kultury

cycowy napisał:
Troll a niech tam będzie
Ten troll to założyciel wątku. Podpiąłeś się pod temat trolla i potem się ciskasz. Załóż swój wątek, zadaj zrozumiałe pytania, otrzymasz może satysfakcjonujące Cie odpowiedzi. I nie zachowuj się jak debil, wykrzykując pretensję, że rada jest zła, bo masz daleko. Trzeba było sprecyzować problem.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót