EUCO nie chce wypłacić odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku Koda26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Koda26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

w połowie grudnia 2021 podpisałam ugodę z EUCO odnośnie odszkodowania (wszystko załatwiane było korespondencyjnie). Podpisana ugoda została wysłana i od momentu dotarcia do firmy, czekałam do końca stycznia na przelew, którego nie otrzymałam. Obiecywano mi kolejne "ostateczne" terminy, w których miałam otrzymać pieniądze. Nie otrzymałam ich. Dnia 04.04.22r rozmawiałam z panią, która obiecała mi, że całość przelewu dostanę maksymalnie do 13.04.22r. Oczywiście też do mnie nie dotarł. Zaraz po świętach napisałam kilka wiadomości e-mail do ważniejszych osób w spółce ale od tamtego momentu jest zero odpowiedzi, zero kontaktu. Nie mam pojęcia jak to ugryźć oraz co mam zrobić w takim wypadku. Ktoś miał podobną sytuację albo się z nią spotkał? Do kogo mam się zwrócić o pomoc w odzyskaniu pieniędzy? Będę wdzięczna za wszystkie rady :)

Ja napisałem pismo wysyłając pocztą, że zrywam umowę z nimi dlatego że nie wywiązali się z umowy. U mnie mieli chyba 30 dni na przelew liczone od dnia wpływu u nich. Oczywiście straszenie odsetkami i sądem. Przelew dostałem po 2 dniach, od odeblania listu.

Powrót